Aztán jött az ötlet, hogy lehetne belőle valamilyen kenyérfelfújtat sütni, Nutellával pedig semmiképpen sem lehet rossz... Végül finomabb lett, mint amire számítottam. Mondjuk ronda, de finom.
Azóta ezt a receptet használom, mikor van egy kis kenyér, amit már nem ennénk meg, de ebbe beletenni még jó.
Hozzávalók
- 22 dkg szikkadt kenyér
- 2,5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 12 dkg Nutella
- 2 tojás
- vaj
Elkészítés
- A kenyeret apró darabokra vágjuk, és tejbe áztatjuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és összekeverjük. Négy kisebb felfújtformát kivajazunk, és eloszlatjuk bennük a masszát.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Nagyon praktikus és guszta recept, ötletes ahogy kitaláltad hogy semmi ne menjen kárba!:-))
VálaszTörlésNem, nem ronda és igen, kérek!!! :-)
VálaszTörlésSzerintem sem ronda. Már csak egy szuflé forma hiányzik és kipróbálom, ígérem, mert tényleg praktikus recept!
VálaszTörlésÖtletes, és szerintem sem ronda :)
VálaszTörlésEgyetértek, nem ronda! Finooooom! :)
VálaszTörlésNagyon finomnak hangzik! :)
VálaszTörlésÉva, köszönöm, tényleg nem szeretek semmit kidobni. :)
VálaszTörlésKatucikonyha, küldeném is rögtön, ha lehetne! :D
Panna, én is sokáig keresgéltem szuflé formát, aztán a Kikában találtam. De anélkül is el lehet készíteni, attól még az íze ugyanolyan. Ráadásul ez pont nem az a "tipikus felfújt", mert nem emelkedik ki a formából sem. Bár a neve miatt persze jobb a formában. :))
Márti, Petra, Okki, köszönöm!