2011. március 9., szerda

Hawaii melegszendvics

Észrevettem, hogy kicsit túlsúlyban vannak az édes receptek a sósakkal szemben (látszik, hogy édesszájú vagyok), úgyhogy gondoltam, feltöltök most egy sósat. :)
Ez a szendvics elég hamar kész van, és nagyon finom. Aki szereti a hawaii pizzát, az próbálja ki a szendvics változatát is. Esetleg még a tetejét meg lehet szórni reszelt sajttal.




Hozzávalók
  • 10 karika ananász (340 g konzervben)
  • 10 szelet kenyér
  • 2 ek ketchup
  • 10 szelet sonka
  • 125 g natúr krémsajt
  • 1 ek morzsolt oregánó
  • 1 ek méz
  • 2 ek olaj

Elkészítés
  1. Az ananászt kivesszük a konzervből. A konzervdoboz segítségével korongokat szúrunk a kenyerekből és a sonkákból.
  2. A kenyereket 10 perc alatt megpirítjuk 200 fokra előmelegített sütőben.
  3. A krémsajtot összedolgozzuk a morzsolt oregánóval.
  4. A mézet és az olajat összekeverjük.
  5. Az előpirított kenyereket megfordítjuk, megkenjük őket ketchuppal, majd rájuk simítjuk az oregánós krémsajtot.
  6. Befedjük őket egy-egy szelet sonkával, rátesszük az ananászokat, és megkenjük a mézes-olajos kencével.
  7. A szendvicseket 6 percre visszatesszük a sütőbe.

2 megjegyzés: