2011. március 19., szombat

Rizskoch

Szerintem ezt a receptet sokan ismeritek már. Ha nem rizskoch, akkor esetleg rizsfelfújt, vagy rizskók néven. Ez pedig a nálunk jól bevált rizskoch receptje. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és az alapanyagokból szinte mindig van itthon, ezért akármikor meg lehet sütni, amikor éppen kedvünk támad hozzá. Lehet hozzá lekvárt, csokiöntetet, pudingot enni, ki mit szeretne. Én ezt is gyakran csakúgy simán eszem, öntet nélkül. :)


Hozzávalók
  • 1 liter tej
  • 1 dl víz
  • 25 dkg rizs
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 5 tojás

Elkészítés
  1. A tejet a vízzel együtt felforraljuk.
  2. Ha már forr, hozzáadjuk a rizst és a vaníliás cukrot.
  3. Ezután a rizst megfőzzük és kihűtjük. (nálam ez a lépés gyakran kimarad)
  4. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját belekeverjük a rizsbe. A tojásfehérjét  kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a rizshez.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése