2011. március 24., csütörtök

Nugátos ostyaszelet

Valami Hanuta szerűséget szerettem volna készíteni, mert a Hanuta, valljuk be, isteni finom :)
A nugátos ostyaszelet hasonlít rá, nem teljesen olyan, de szintén nagyon finom. Amikor megcsináltam, akkor szinte már aznap elfogyott, és másnapra is mindenki azt követelte, úgyhogy újra meg kellett csinálnom :)


Hozzávalók
  • 2 ostyalap (kb. 37x13 cm-es)
  • 14 dkg puha vaj
  • 14 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg sótlan, pörkölt földimogyoró

Elkészítés
  1. A mogyorót apróra vágjuk vagy durvára őröljük.
  2. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és lehűtjük, de úgy, hogy folyékony maradjon.
  3. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a csokit, és belekeverjük a mogyorót.
  4. A masszát rákenjük az egyik ostyalapra, és ráhelyezzük a másik ostyalapot.
  5. Az ostyaszelet tetejére nehezéket teszünk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése