Hozzávalók
- 14 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 5 dkg csokoládé
Elkészítés
- A csokit megolvasztjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a vajjal, és a cukorral.
- A tésztát kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, és karikákat szúrunk belőle.
- Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 15 percig sütjük.
Ez lenne az alaprecept. A változatok pedig (mindegyik negyedelve, tehát ha valaki az egészet így akarja megsütni, akkor értelemszerűen a négyszeresét kell venni):
1. A csokit nem kevertem bele a tésztába olvasztva, hanem apró darabokra vágtam, és úgy. Valamint még tettem bele 5 g vaníliás cukrot.
2. Kevertem bele még 10 g darált (vagy apró darabokra vágott) cukrozott narancshéjat.
3. A következő az apróra vágott aszalt gyümölcs lett volna, csak az sajnos nem volt itthon. De helyette tettem bele 10 g kókuszreszeléket.
És még lennének ötleteim: fehércsoki, darált mandula, darált dió, mák, fahéj, stb... Szóval, ez a recept bizonyítja, hogy egyféle sütit többféleképpen is meg lehet csinálni. Legyünk rugalmasak, és engedjük szárnyalni a fantáziánkat! :D
A csokidarabos változat:
A cukrozott narancshéjas:
A kókuszos:
Az összes együtt:
Amúgy az utolsó három kekszen nem nagyon látszik a különbség. Az ízén azért érződik, lehet, hogy nem annyira intenzíven, de meg lehet különböztetni őket. Mindhárom finom volt, nem tudnék dönteni, hogy melyik a legfinomabb.
Szia! Ma találtam rá a blogodra és erre a fantasztikus sütidre! Elkészítettem az alap receptet! Szuper finom! Tuti kipróbálom a változatokat is! Köszönöm!
VálaszTörlésSzia! Jó, hogy rátaláltál a blogra, és, hogy ízlett a csokis keksz! Remélem még hasznát fogod venni egy-két receptnek innen! :)
VálaszTörlésSzia Flóra margarinnal is lehet csinálni?? :O
VálaszTörlésSzia Niki! Margarinnal is lehet készíteni. :)
VálaszTörlés