Amúgy biztosan sokan ismerik már ezt az ételt, mindenesetre itt az én verzióm, érdemes kipróbálni, mert nagyon finom (ha valaki még nem evett volna, annak mindenképp!!).
Az eredetét tekintve én úgy ismerem a sztorit, hogy azért kapta ezt a nevet, mert a szénégetők készítették el először. De olvastam olyat is, hogy a tésztán lévő baconkockák a szénre hasonlítanak, és innen jött a név.
Hozzávalók
- 40 dkg spagetti
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- 1 ek olaj
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 5 dkg reszelt trappista sajt
- 0,5 dl tejszín
- só
Elkészítés
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, és az olajon kisütjük.
- A tojásokat egy tálban felverjük a reszelt sajttal, és egy csipetnyi sóval. Hozzákeverjük a tejszínt.
- A spagettit forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és leöntjük a szalonna zsiradékával, a szalonnával, majd hozzákeverjük a tojásos öntetet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése