2011. március 22., kedd

Gesztenyegolyók

Ez az egyik recept, amit kb. 10 éves korom óta ismerek. Akkor még persze anyával csináltam. Néha eszembe jutott, hogy készítsünk ilyet, és akkor segített nekem. Ő összegyúrta az alapanyagokat, én meg a golyókat formáztam :)
Nagyon egyszerű recept, aki szereti a gesztenyepürét (vagy a gesztenyét), ezt is szeretni fogja.
Kb. 25 db golyó jön ki ekkora mennyiségből.



Hozzávalók
  • 250 g gesztenyemassza
  • 100 g darált mandula
  • 10 g kakaópor + a forgatáshoz valamennyi
  • 1 kk rumaroma

Elkészítés
  1. A gesztenyemasszát fellazítjuk a rumaromával, hozzátesszük a mandulát és a kakaóport, majd összegyúrjuk.
  2. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, amiket kakaóporban meghempergetünk.
  3. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése