2011. március 18., péntek

Sajtos keksz

Az egyik legjobb vendégváró. Elég nagy adag jön ki belőle, a képen láthatónak kb. a kétszerese. Csak vigyázni kell, mert nem lehet abbahagyni az eszegetését, hiszen kicsi, úgyhogy az ember mindig azt mondja magának, hogy csak még egyet, most már tényleg ez az utolsó...:D
A receptet pedig itt találtam.



Hozzávalók

A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 tk só
  • 2 ek tejföl

A tetejére:
  • 1 tojás, kissé felverve
  • 10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés
  1. A tésztához valókat összegyúrjuk. Nagyon vékonyra (kb. 2 mm) kinyújtjuk.
  2. A tésztát megkenjük a tojással, és rászórjuk a reszelt sajtot. Késsel kis négyzetekre vágjuk a tésztát.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a négyzeteket, és 20 percet pihentetjük.
  4. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése