2011. március 5., szombat

Triplacsokis keksz

Még nem ettem a mekiben Édeskettes ajánlatot, de régóta szemeztem már vele. Elifnél bukkantam rá a triplacsokis kekszre, ami külsőre nagyon hasonlít a mekis sütire. Úgyhogy kipróbáltam, kisebb változtatásokkal. Az ízbeli hasonlóságról nem tudnék semmit mondani, de lehet, hogy ki se fogom próbálni a mekiset, mert ez a keksz olyan finom volt, hogy nem hinném, hogy az Édeskettes ajánlatban szereplő triplacsokis keksz felülmúlná. :D
Végre megtaláltam azt a kekszet, aminek a belseje puha és nagyon finom...Ilyen finom házikekszet rég nem ettem (vagy soha?), az biztos :)
Elif az elmeháborító jelzővel illette, és teljesen igaza volt, megőrülök ezért a triplacsokis kekszért! :D Köszönet neki a receptért!
Ebből a mennyiségből nekem 20 db nagyobb keksz jött ki.





Hozzávalók
  • 15 dkg liszt
  • 1 csapott tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 3 dkg kakaópor
  • 10 dkg puha vaj
  • 11 dkg cukor 
  • 4 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 kk vanília aroma
  • 6 dkg fehér csokoládé
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg tejcsokoládé

Elkészítés
  1. A vajat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és a vaníliaaromát.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, és a sót, majd összegyúrjuk.
  3. A csokikat kisebb darabokra vágjuk, és az előző masszához keverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi halmokat helyezünk a masszából, egymástól 4 cm távolságra. Kör alakúra, kb. 2 cm vastagra elegyengetjük a kezünkkel a halmokat.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk a kekszeket.

7 megjegyzés:

  1. A mekis keksz nagyon finom, az egyik kedvencünk, főleg apukám imádja :) szóval mindenképpen kipróbálom ezt a receptet, bár apukámnak tuti hogy ízlik majd, neki csak az a lényeg hogy a csoki szó szerepeljen a nevében :D

    VálaszTörlés
  2. Akkor majd írd meg, hogy mennyiben hasonlít a mekisre! :)

    VálaszTörlés
  3. Jelentem elkészítettem ezt a receptet. Gyanítom én egy picit túlsütöttem, mert mikor először megnéztem még túl puha volt, de mire visszaértem a konyhába, már egy picit túl sötét. :) De a férjem és apukám is sültebben szereti a dolgokat, ezért nem esem kétségbe ha vmit kicsit ottfelejtek :D amúgy istenien finom lett, viszont szerintem az íze nem hasonlít a mekishez, én mindenképpen erre szavazok, ez mégis csak házi és persze a sütés öröme felülmúlhatatlan. :) majd valamikor kitenném a blogodra szíves engedélyeddel. :)

    VálaszTörlés
  4. Ebben az esetben mégis lehet, hogy megkóstolom a mekiset is, bár hiszek neked, hogy ez a finomabb :D
    Nyugodtan tedd ki a blogodra! :)

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Tökéletes recept! Embertelen finom!

    VálaszTörlés