Stahl receptje alapján csináltam, és nagyon finom lett. Egyébként a tészta íze hasonlít a tepsiben sült palacsintákhoz és a tejespitéhez.
A klasszikus clafoutis cseresznyéből készül, ezért készítettem most én is abból. Ez az édesség Limousinból (egy francia régióból) származik. Más gyümölccsel is lehet készíteni, viszont akkor már nem clafoutis, hanem flaugnarde a neve.
Hozzávalók
- 40 dkg cseresznye
- 5 tojás
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliarúd
- 1 kk sütőpor
- 0,8 dl tej
- 1,25 dl habtejszín
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
- A cseresznyét kimagozzuk, kettévágjuk, és beleszórjuk egy vajjal kikent 24 cm-es gyümölcstortaformába.
- A tészta többi hozzávalóját (a vaníliarúd magjait kikaparjuk) robotgéppel csomómentesre keverjük. A tésztát egyenletes rétegben a cseresznyére öntjük.
- Előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megszórhatjuk fahéjas porcukorral.
Ezt a típusú süteményt már én is többször kinéztem! Annyira finomnak tűnik. Talán ki kellene már próbálnom? :))
VálaszTörlésSzerintem mindenképp! Én is már régóta nézegettem, aztán elcsábultam... És nem bántam meg. :D
VálaszTörlésElhiszem, hogy nem bántad meg. Nagyon finomnak tűnik már a képen is. :)
VálaszTörlésDe jól néz ki!! Én meg szerintem nem a legjobb recepttel próbálkoztam. nagy nehezen legyűrtem 2 szeletet, a többi ki lett dobva :( Majd talán jövőre újra próbálkozom. :)
VálaszTörlésKöszönöm, tényleg nagyon finom volt. Hamar elfogyott. :)
VálaszTörlésEmőke, akkor legközelebb mindenképp próbálkozz egy másik recepttel, nehogy abban a hitben maradj, hogy a clafoutis rossz ízű! :D
Megjegyzem, még az öcsém is megette, aki pedig nem szereti a tejespitét. Érezte, hogy hasonló a tésztája, de így cseresznyéstül ízlett neki. :))