A tepsiben sült almás palacsinta az egyik legrégibb receptjeim közé tartozik. De azóta is havonta minimum egyszer elkészítem. Megunhatatlan.
Több jó is van benne:
1. Maximum 10 perc alatt össze lehet dobni, utána már csak a sülési időt kell kivárni. Tehát mindenképp kevesebb időt igényel, mintha normál palacsintát sütnénk.
2. Nagyon egyszerű az elkészítése.
3. És ami a legjobb benne: nagyon finom!
Nem mindegy, hogy milyen sütőpapírt használunk. A legjobb, ha szilikonosat, de semmiképp se a kisboltban kapható nevenincs sütőpapírt, mert akkor a tészta valószínűleg le fog ragadni. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom az ilyen sütőpapírokkal, szerintem azok inkább kekszek sütésére jók.
Ekkora mennyiséget egy kb. 35x22 cm-es tepsiben készítettem el.
Diétás változata: liszt helyett zabkorpa, nyírfacukorral, és alacsony zsírtartalmú tejjel.
Hozzávalók
Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- csipetnyi só
- 2,5 dl tej
- kevés ásványvíz (kb. 1,5 dl)
Töltelékhez:
- 2 alma
- 1 tk fahéj
- 3 ek cukor
Elkészítés
- A lisztből, a tojásból, a sóból, a tejből és a vízből palacsinta tésztát készítünk.
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
- A cukrot és a fahéjat egy külön tálban összekeverjük.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsin, majd eloszlatjuk rajta az almákat, és meghintjük a fahéjas cukorral.
- Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 30-35 percig.
Ezeknek az esetében nem fahéjas, hanem csak sima cukrot használtam, amit a tésztába kevertem bele. A cukor mennyisége pedig 4 dkg volt mindháromnál. Eperből 20 dkg, málnából 10 dkg, nektarinból pedig 3 darab kellett a palacsintához.
Ezek úgy ahogy vannak szépek, és finomak, és nagyon nagy az ötleted!!!Köszi, el fogom készíteni, az almásat már elmentettem.:-)))
VálaszTörlésÉva-Anyóca
Kedves Éva-Anyóca!
VálaszTörlésKöszönöm :)
Egyébként nem csak szépek, hanem finomak is! :D
Remélem ízleni fog!
Flóra
szia Flóra mi ma csináltuk meg a recepted és mi feketeszedert tettünk bele és annyi volt a csavar benne hogy a gyümölcshöz kevertük a cukrot nem a tésztába és nagyon jó lett :D köszönjük a receptet
VálaszTörlésÜdv : egy szakács :)
Még egy megjegyzés vagy ötlet . Kipróbálom majd egykis tehéntúróval és mazsolával gyümölcs nélkül és a tetejére eltudok képzelni egy citromsodót ...:D
VálaszTörlésFekete szederrel is nagyon finom lehetett! :))
VálaszTörlésEz a túrós verzió meg nagyon jól hangzik (a mazsolát leszámítva, mert azt nem szeretem). :D
Majd írd meg, ha elkészítetted, kíváncsi vagyok, milyen lett!
Pár perce dobtam be a sütőbe, az illata már most isteni, alig bírja kivárni a család, amíg elkészül!:)
VálaszTörlésRemélem ízlett, gondolom azóta már megettétek! :)
VálaszTörlésSokadszorra fogom ma ezt a finomságot elkészíteni! Alig várom, hogy újra gyakori bejegyzéseket találjak ezen a blogon! :)
VálaszTörlés