Nem olyan könnyű elkészíteni, mert iszonyatosan ragad, de túl lehet élni. A receptet Wise Ladynél találtam.
Az adagot elfeleztem, és a felébe tettem egy evőkanál kakaóport. Az ebből vágott pillecukrokat kakaópor és keményítő keverékében forgattam meg. Nem volt rossz, de szerintem a sima finomabb.
Még az lenne az ötletem, hogy egy evőkanál szörpöt raknék bele, az megszínezné, és talán ízt is adna neki.
Ekkora adagból 20 dkg pillecukor jön ki.
- 15 dkg cukor
- 1 ek méz
- 8 g zselatinpor
- 50 ml + 3 ek víz
- csipet só
- olaj
- 2 ek porcukor
- 2 ek étkezési keményítő
Elkészítés
- A cukrot 50 ml vízzel és a mézzel felforraljuk, majd lassú tűzön 3-4 percig főzzük még.
- Közben a zselatinport feloldjuk a 3 evőkanál vízzel.
- A forró szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk, és habverővel elkeverjük.
- Hozzáadjuk a többi szirupot. Kb. 5 percig verjük a habverővel. A masszának ki kell fehérednie, és ragadós, nyúlós állagúvá kell válnia.
- Egy 1 literes jégkrémes dobozba vágunk két sütőpapírt. Az egyiket az aljára tesszük, és ecsettel kikenjük olajjal.
- Az elkészült szirupot beleöntjük.
- Majd a másik sütőpapírt is megkenjük olajjal és a massza tetejére tesszük.
- 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
- A keményítőt és a porcukrot összekeverjük.
- A már megdermedt pillecukrot kivesszük a dobozból, lehúzzuk róla a papírt, és késsel összedaraboljuk.
- A darabokat a porcukros-keményítős keverékben megforgatjuk.
A fondant mellett ez volt a másik recept, amit ki szerettem volna próbálni. Az előbbit megvalósítottam, most pedig ez következik. :)
VálaszTörlésRemélem ízleni fog! Érdekes, hogy mennyi mindent el lehet készíteni házilag is :D
VálaszTörlés