Szóval, nagyon finomak és szépek lettek. :) A málnás krém íze valamilyen sütijéhez nagyon hasonlít, amit már ettem, de nem tudom eldönteni, hogy mihez. Amúgy szerintem háztartási keksz nélkül is finom lenne, de az biztos, hogy így szebb. :))
A tepsim mérete: 21x21 cm
A piskótához:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
A málnatöltelékhez:
- 30 dkg málna
- 2 dkg főzős vaníliás pudingpor
- 2 ek víz
- 8 dkg cukor
A vaníliakrémhez:
- 6 dkg főzős vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 8 dkg cukor
A tetejére:
- 10 dkg háztartási keksz
Elkészítés
- A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
- A málnatöltelékhez a málnát összekeverjük a cukorral, és egy lábasban összeturmixoljuk.
- A pudingport simára keverjük a vízzel. (Vagy ha mélyhűtött málnát használunk, akkor annak a kiolvasztás után fennmaradó málnalevéből is használhatunk két evőkanállal.) Hozzáadjuk a cukros málnához, és alacsony lángon besűrítjük vele a tölteléket.
- A málnatölteléket egyenletesen eloszlatjuk a piskótán.
- A vaníliakrémhez a pudingport összekeverjük a cukorral, majd csomómentesre keverjük a tejjel. Sűrűre főzzük ezt is. Ha közben csomósodna, akkor összeturmixolhatjuk.
- A pudingot a málnatöltelékre kenjük.
- A puding tetején elhelyezzük a háztartási kekszeket.
- Ha kihűlt, betakarjuk a tetejét folpackkal, hogy megpuhuljon. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Nagyon szépek lettek a pitéid!Gratula!Követője leszek a blogodnak én is!
VálaszTörlésKöszönöm! A tieid azért szebbek lettek. :))
VálaszTörlésKarácsonykor megcsináltuk :) mi leöntöttük házi csokimázzal és úgy még szebb :)
VálaszTörlésA csokimáz csak jót tesz neki, az tuti. :D
VálaszTörlés