2011. február 14., hétfő

Málnás-vaníliás-kekszes pite

Ezt tegnap készítettem. Sütikuckónál találtam a receptet. Annyit változtattam rajta, hogy csökkentettem a vaníliakrémben a tej és a cukor mennyiségét. Gondoltam elég lesz kevesebb cukorral, mert alapvetően egy csomag pudinghoz is csak 4 dkg cukrot ír az elkészítésnél. Nekem elég volt ennyi cukor, de aki nagyon édes szájú, az variálja a cukor mennyiségét ízlés szerint. Tejből meg azért tettem bele kevesebbet, mert féltem, hogy nem fog besűrűsödni, ha többet teszek. Nekem a tetejére elég volt kb. 10 dkg háztartási keksz.
Szóval, nagyon finomak és szépek lettek. :) A málnás krém íze valamilyen sütijéhez nagyon hasonlít, amit már ettem, de nem tudom eldönteni, hogy mihez. Amúgy szerintem háztartási keksz nélkül is finom lenne, de az biztos, hogy így szebb. :))
A tepsim mérete: 21x21 cm



Hozzávalók

A piskótához:
  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor

A málnatöltelékhez:
  • 30 dkg málna
  • 2 dkg főzős vaníliás pudingpor
  • 2 ek víz
  • 8 dkg cukor

A vaníliakrémhez:
  • 6 dkg főzős vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 8 dkg cukor

A tetejére:
  • 10 dkg háztartási keksz


Elkészítés
  1.  A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  2. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
  3. A málnatöltelékhez a málnát összekeverjük a cukorral, és egy lábasban összeturmixoljuk.
  4. A pudingport simára keverjük a vízzel. (Vagy ha mélyhűtött málnát használunk, akkor annak a kiolvasztás után fennmaradó málnalevéből is használhatunk két evőkanállal.) Hozzáadjuk a cukros málnához, és alacsony lángon besűrítjük vele a tölteléket.
  5. A málnatölteléket egyenletesen eloszlatjuk a piskótán.
  6. A vaníliakrémhez a pudingport összekeverjük a cukorral, majd csomómentesre keverjük a tejjel. Sűrűre főzzük ezt is. Ha közben csomósodna, akkor összeturmixolhatjuk.
  7. A pudingot a málnatöltelékre kenjük.
  8. A puding tetején elhelyezzük a háztartási kekszeket.
  9. Ha kihűlt, betakarjuk a tetejét folpackkal, hogy megpuhuljon. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Én kb. csak egy vagy két órát vártam, és addigra nekem nem puhult meg a keksz. Lehet, hogy ez azért volt, mert lusta voltam, és nem fedtem le folpackkal. Mindenesetre, hogy mégse legyen kemény a keksz, egy kis tejet öntöttem rá, és így megpuhult. De gondolom, ha tovább pihentetjük, akkor jobban megpuhul.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek a pitéid!Gratula!Követője leszek a blogodnak én is!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! A tieid azért szebbek lettek. :))

    VálaszTörlés
  3. Karácsonykor megcsináltuk :) mi leöntöttük házi csokimázzal és úgy még szebb :)

    VálaszTörlés
  4. A csokimáz csak jót tesz neki, az tuti. :D

    VálaszTörlés