2011. február 18., péntek

Langalló

Töki pompos, kenyérlángos, lángos tepsiben. Sokféle elnevezése van. Hívja mindenki úgy, ahogy akarja, ahogy ismeri. Nekem a langalló név tetszik a legjobban. :)
A pizza után nem árt beújítani néha. A langalló tésztája hasonlít a pizza és a lángos tésztájához. De a feltéthez nem pizzaszószt használunk, hanem tejfölt. És az eredmény mennyei. Ráadásul, nem olajban sütjük, mint a lángost. Ezzel pedig megspóroljuk az olajszagot a házban, és temérdek kalóriát. Úgy, hogy még finomabbat is ettünk. Legalábbis szerintem így van.
A tésztát persze meg lehet keleszteni kenyérsütőgép nélkül is, a feltétet pedig lehet ízlés szerint variálni (szalonna, szalámi, vöröshagyma, stb.) Nekem ez az ízösszeállítás jött be.
A képen láthatónak kb. a négyszerese jön ki. Ilyen vékonyra sikerült nyújtanom, és elvágtam négy felé.


Hozzávalók

A tésztához:
  • 2 dl langyos tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 kk só
  • 30 dkg liszt
  • csipetnyi cukor
  • 1 cs szárított élesztő

A feltéthez:
  • 15 dkg tejföl
  • 16 szelet sonka
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg lilahagyma

Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe tesszük a fenti sorrendben, majd elindítjuk a másfél órás dagasztás programot.
  2. A tésztát kb. fél centi vékonyra kinyújtjuk.
  3. Megkenjük a tejföllel, és egy picit, ízlés szerint megsózzuk.
  4. A sajtot lereszeljük. A hagymát vékony karikákra vágjuk.
  5. A tejfölre tesszük a sonkaszeleteket, a sonkára a hagymakarikákat, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése