A pizza után nem árt beújítani néha. A langalló tésztája hasonlít a pizza és a lángos tésztájához. De a feltéthez nem pizzaszószt használunk, hanem tejfölt. És az eredmény mennyei. Ráadásul, nem olajban sütjük, mint a lángost. Ezzel pedig megspóroljuk az olajszagot a házban, és temérdek kalóriát. Úgy, hogy még finomabbat is ettünk. Legalábbis szerintem így van.
A tésztát persze meg lehet keleszteni kenyérsütőgép nélkül is, a feltétet pedig lehet ízlés szerint variálni (szalonna, szalámi, vöröshagyma, stb.) Nekem ez az ízösszeállítás jött be.
A képen láthatónak kb. a négyszerese jön ki. Ilyen vékonyra sikerült nyújtanom, és elvágtam négy felé.
Hozzávalók
A tésztához:
- 2 dl langyos tej
- 5 dkg vaj
- 1 kk só
- 30 dkg liszt
- csipetnyi cukor
- 1 cs szárított élesztő
A feltéthez:
- 15 dkg tejföl
- só
- 16 szelet sonka
- 10 dkg sajt
- 10 dkg lilahagyma
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe tesszük a fenti sorrendben, majd elindítjuk a másfél órás dagasztás programot.
- A tésztát kb. fél centi vékonyra kinyújtjuk.
- Megkenjük a tejföllel, és egy picit, ízlés szerint megsózzuk.
- A sajtot lereszeljük. A hagymát vékony karikákra vágjuk.
- A tejfölre tesszük a sonkaszeleteket, a sonkára a hagymakarikákat, és megszórjuk a reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése