Ez is nagyon egyszerű és finom, ráadásul az illata is valami mennyei! Amikor ez készül, az egész házat fahéj illata lengi be, az ember ilyenkor legszívesebben már forrón felfalná.
Kb. 30-35 db jön ki ekkora mennyiségből.
Hozzávalók
- 60 g vaj
- 115 g méz
- 2 ek kristálycukor (vagy barnacukor)
- 2 ek porcukor
- 185 g liszt
- 2 kk sütőpor
- 3 tk őrölt fahéj
Elkészítés
- A vajat, a mézet és a cukrokat egy lábasban összekeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg a vaj elolvad. 5 percig hűlni hagyjuk.
- A vajas keverékhez hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat. A tésztát púpozott teáskanálnyi halmokban egy sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk. Villával kb. 1 cm vékonyra kilapítjuk.
- Előmelegített sütőben, 220 fokon kb. 5 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk (ne süssük 5 percnél tovább, mert akkor kemény lesz).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése