2011. február 4., péntek

Fahéjas tallérok

A fahéjas tallérok volt az első olyan süti, amit lefotóztam, és feltettem a NoSaltyra. Szóval a "pályafutásom" elejéről van még ez a süti.
Ez is nagyon egyszerű és finom, ráadásul az illata is valami mennyei! Amikor ez készül, az egész házat fahéj illata lengi be, az ember ilyenkor legszívesebben már forrón felfalná.
Kb. 30-35 db jön ki ekkora mennyiségből.


Hozzávalók
  • 60 g vaj
  • 115 g méz
  • 2 ek kristálycukor (vagy barnacukor)
  • 2 ek porcukor
  • 185 g liszt
  • 2 kk sütőpor
  • 3 tk őrölt fahéj

Elkészítés
  1. A vajat, a mézet és a cukrokat egy lábasban összekeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg a vaj elolvad. 5 percig hűlni hagyjuk.
  2. A vajas keverékhez hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat. A tésztát púpozott teáskanálnyi halmokban egy sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk. Villával kb. 1 cm vékonyra kilapítjuk.
  3. Előmelegített sütőben, 220 fokon kb. 5 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk (ne süssük 5 percnél tovább, mert akkor kemény lesz).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése