2011. július 2., szombat

Burgonyás bourekas

Ezt is a Princess Pékség burgonyás bourekasa alapján kreáltam (mint ahogy a pizzás táskát). Szinte ugyanolyan lett az íze, és nagyon finom. Akkor is el lehet készíteni, ha maradt egy kevés krumplipüré, amit már senki nem szeretne megenni: csak leveles tésztába adagoljuk, és már kész is ez a finomság. :)
Ebből a mennyiségből nekem kb. 13 db jött ki.



Hozzávalók
  • 250 g leveles tészta 
  • 350 g burgonya 
  • 30 ml tej
  • 15 g vaj

Elkészítés
  1. A burgonyát megfőzzük sós vízben.
  2. Ha megfőtt, meghámozzuk, villával összetörjük, belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a tejet, és sóval ízesítjük. 
  3. A leveles tésztát kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Minden négyzetet megtöltünk a burgonyapürével, és feltekerjük. 
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

5 megjegyzés:

  1. Jól hangzik és ráadásul egyszerű is :))

    VálaszTörlés
  2. Guszta lett! Szeretem azokat a recepteket amivel újrahasznosítani lehet ételeket, mint pld. a megmaradt krumpli!Általában mindent felhasználok én is olyan maradék nincs hogy kidobjam.:-))

    VálaszTörlés
  3. Én sem dobok ki semmit, valamilyen módon mindig fel lehet használni mindent. :)

    VálaszTörlés
  4. Ki fogom próbálni nagyon guszta

    VálaszTörlés