2012. november 23., péntek

Gyümölcsös kekszrúd

Egyik kedvenc blogjátékom, a Blogkóstoló 6. fordulójához érkezett, melynek házigazdája ezúttal Barbi. Nagyon szeretem ezt a játékot, amilyen egyszerű, olyan jó, azt lehet választani a neked sorsolt blogról, amit szeretnél, és gyakran ezáltal új blogokat is megismersz. A legutóbbi fordulóban már ismert blog jutott nekem (persze annak is nagyon örültem), most azonban Kisildi blogja lett nekem kisorsolva, ami számomra ezidáig ismeretlen volt.
Rögtön kinéztem magamnak több ételt is, nehéz volt a döntés, hogy mit válasszak. Barbi kérésére karácsonyi édességet készítettem el, a rahátos kekszrudat, kisebb változtatásokkal. Alapvetően nem egészen ünnepi, de nekem az aszalt gyümölcsök (vagyis a recept esetében Turkish Delight, azaz lokum rahat) és a dió keverékéről valahogy a karácsony jut eszembe (pl. az aszalt szilvás zabpehelycsók is ezért olyan karácsonyi számomra). Én trópusi mixet használtam a török édesség helyett, szerintem ez nagyon hasonlít rá, színekben meg ízben is (persze az eredetit biztos nem múlja felül).
Akik imádják az aszalt gyümölcsöket, ne hagyják ki!:)


Hozzávalók
  • 200 g trópusi mix (aszalt gyümölcskockák, az eredeti receptben Turkish Delight)
  • 50 g mazsola
  • 125 ml víz
  • 50 g durvára vágott dió
  • 50 g kisebb darabokra vágott étcsokoládé
  • 100 g darált háztartási keksz
  • 20 g kókuszreszelék

Elkészítés
  1. A gyümölcskockákat és a mazsolát feltesszük a vízzel főni.
  2. Ha a víz forrni kezd, és a gyümölcskockák kezdenek puhulni, hozzáadjuk a diót és a csokit is. Majd összegyúrjuk a darált keksszel.
  3. Egy fóliára kókuszreszeléket szórunk, és rátesszük a masszát, majd rúddá hengergetve belecsomagoljuk a fóliába. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.

6 megjegyzés:

  1. De jól néz ki:) Finom lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg szép, remélem ízlett. A "turkish delight" hasonlít a zselés cukorkához, a gumicukorhoz, azzal is lehet helyettesíteni.

    VálaszTörlés
  3. Már Ildivel kitárgyaltuk ezt a finom kis rudat és nagyon örülök, hogy ezt készítetted, mert igazi karácsonyi édesség! :)
    Köszönöm, hogy részt vettél a játékban és hogy ilyen gyors voltál!! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon fincsi lehet! :-)) És gusztusos!

    VálaszTörlés
  5. Kati, finom volt!:)

    Ildi, ízlett! Akkor legközelebb megy bele gumicukor is, bár akkor már nem lesz olyan egészséges, mint ez volt!:D

    Barbi, én köszönöm a játékot!:)

    Gionetta, itthon mindenkinek ízlett, de a legjobban azoknak, akik szeretik az aszalt gyümölcsöket, mert ez tele van azzal.

    Yoli, köszi!

    VálaszTörlés