2012. november 7., szerda

Mogyoróvajas szelet

Latsiánál láttam meg még régebben ezt a receptet. Rögtön elmentettem, későbbi használatra, mert mióta kipróbáltam a házi mogyoróvajat, szeretek vele kísérletezgetni. Nekem nagyon bejön ez a sós-édes kombináció, a legutóbbi mogyoróvajas brownie is isteni volt, ahogy ez a süti is.
(A tepsim mérete: 21x21 cm)


Hozzávalók

Mogyoróvajas réteg:
  • 125 g vaj
  • 250 g mogyoróvaj
  • 125 g darált háztartási keksz
  • 80 g porcukor

Csokis réteg:
  • 80 g étcsokoládé
  • 60 g tejcsokoládé
  • 20 g vaj

Elkészítés 
  1. A mogyoróvajas réteg hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 21x21 cm-es tepsibe nyomkodjuk.
  2. Az étcsokit, a tejcsokit, a vajat összeolvasztjuk, és rákenjük a mogyoróvajas tésztára.
  3. Hűtőben tároljuk.

6 megjegyzés:

  1. Jó kis sütés nélküli finomság!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, és még sütni sem kell! :)

    VálaszTörlés
  3. Fincsi lehet ! Nagyon jól néz ki!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta és finom lehet! Még egy előnye hogy nem kell sütni!:-)

    VálaszTörlés
  5. Köszi, megpróbállak titeket nem kísérteni, de hátha egyszer olyan finom, muszáj veletek megosztanom...:D És nemcsak nem kell sütni, de nagyon hamar készen is van!

    VálaszTörlés