Friday, November 16, 2012

Ferrarossi

A gyorsan valami finomat kategóriába tartozik ez a süti. Ugyan nem a legszebb, de az íze kárpótol (Ja, és persze az elkészítése is gyerekjáték). Arra sajnos nem sikerült rájönnöm, hogy miért ferrarossi a neve.:D
Szabinánál találtam régebben a receptet. 60 db ferrarossi jött ki ekkora adagból.



Hozzávalók
  • 6 ek méz
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg darált dió
  • 25 dkg natúr kukoricapehely

Elkészítés
  1. A mézet a cukorral, a vajjal és a csokival felolvasztjuk.
  2. Belekeverjük a diót, és a kukoricapelyhet.
  3. Evőkanállal halmokat teszünk mignon papírokba, és hűtőbe rakjuk.

7 comments:

  1. Csodálatosan néz ki! Miért mondod hogy nem szép? Nagyon finom lehet!

    ReplyDelete
  2. Szerintem is nagyon szépek, és igazán finom, ropogós kis desszert! :)

    ReplyDelete
  3. Hmmmm..... ez biztos nagyon finom!!!

    ReplyDelete
  4. Éva, köszi, végülis nem ronda, de azért nem a legszebb!:)

    Hankka, ez a süti valóban azoknak van, akik szeretik az ilyen ropogós desszerteket!

    Szilvi, bizony, nagyon finom!:)

    ReplyDelete
  5. Ohhh...ezt pont nekem találták ki, mivel rengeteg kukoricapelyhünk van itthon!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Remélem ízleni fog, majd írd meg, hogy sikerül, ha elkészítetted!:)

      Delete