Rögtön kinéztem magamnak több ételt is, nehéz volt a döntés, hogy mit válasszak. Barbi kérésére karácsonyi édességet készítettem el, a rahátos kekszrudat, kisebb változtatásokkal. Alapvetően nem egészen ünnepi, de nekem az aszalt gyümölcsök (vagyis a recept esetében Turkish Delight, azaz lokum rahat) és a dió keverékéről valahogy a karácsony jut eszembe (pl. az aszalt szilvás zabpehelycsók is ezért olyan karácsonyi számomra). Én trópusi mixet használtam a török édesség helyett, szerintem ez nagyon hasonlít rá, színekben meg ízben is (persze az eredetit biztos nem múlja felül).
Akik imádják az aszalt gyümölcsöket, ne hagyják ki!:)
Hozzávalók
- 200 g
trópusi mix (aszalt gyümölcskockák, az eredeti receptben Turkish Delight)
- 50 g
mazsola
- 125 ml víz
- 50 g
durvára vágott dió
- 50 g
kisebb darabokra vágott étcsokoládé
- 100 g
darált háztartási keksz
- 20 g
kókuszreszelék
Elkészítés
- A gyümölcskockákat
és a mazsolát feltesszük a vízzel főni.
- Ha a víz
forrni kezd, és a gyümölcskockák kezdenek puhulni, hozzáadjuk a diót és a
csokit is. Majd összegyúrjuk a darált keksszel.
- Egy
fóliára kókuszreszeléket szórunk, és rátesszük a masszát, majd rúddá
hengergetve belecsomagoljuk a fóliába. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
De jól néz ki:) Finom lehet:)
VálaszTörlésTényleg szép, remélem ízlett. A "turkish delight" hasonlít a zselés cukorkához, a gumicukorhoz, azzal is lehet helyettesíteni.
VálaszTörlésMár Ildivel kitárgyaltuk ezt a finom kis rudat és nagyon örülök, hogy ezt készítetted, mert igazi karácsonyi édesség! :)
VálaszTörlésKöszönöm, hogy részt vettél a játékban és hogy ilyen gyors voltál!! :)
Nagyon fincsi lehet! :-)) És gusztusos!
VálaszTörlésNagyon guszta!:))
VálaszTörlésKati, finom volt!:)
VálaszTörlésIldi, ízlett! Akkor legközelebb megy bele gumicukor is, bár akkor már nem lesz olyan egészséges, mint ez volt!:D
Barbi, én köszönöm a játékot!:)
Gionetta, itthon mindenkinek ízlett, de a legjobban azoknak, akik szeretik az aszalt gyümölcsöket, mert ez tele van azzal.
Yoli, köszi!