Akkor jöjjön az összefoglaló:
Vikvi, a B&B: Anyuci készítenél... háziasszonya puncstortával készült. Először elment a helyi cukrászdába, ahol semmi nem ragadta meg a fantáziáját, de utána egy szülinapi torta kérés megoldotta a kérdést, hogy mit süssön. Vikvi ugyan nem szereti a puncstortát, de én örülök ennek a receptnek, mert nekem a betervezett torták között volt, csak eddig nem találtam rá megfelelő receptet.
Éva, Takarékos konyhájából egy klasszikus magyar süteményt, a Rákóczi túróst sütötte meg, lányának a névnapjára. Kár, hogy nem voltam ott az ünnepléskor, mert szívesen elfogyasztottam volna egy szelettel, ráadásul úgy készült, hogy sok benne a túrós rész, ami szerintem a legfinomabb.
A teller-cake blog írója, Zsuzsa egy nagyon finom édesség receptjét, a profiterolt alkotta meg a maga módján. Azóta már többször is elkészült nála a süti, és mindig osztatlan sikert aratott. Én is nagyon szívesen megkóstolnám a Zsuzsa-féle profiterolt, biztos vagyok benne, hogy jobban ízlene ez a felturbózott változat, mint a sima csokiöntetes.
Flower receptes ládikájából néhány szelet Rigó Jancsi került elő, melyeket egy munkahelyi névnapos ünneplésre készített. Gondolom hamar elfogyott a munkahelyen, jó lett volna valahogy hozzájutni egy kis kóstolóhoz... Ez volt Flower első SAD-os megjelenése, szerintem megfelelő sütivel debütált.
Trollanyu is Rigó Jancsi készített, csak egy újabb formában: megszületett a Rigó Jancsi cupcake. A családban vitát is szült, hogy a süti akkor vajon most muffin-e, vagy cupcake, de végül a cupcake mellett döntöttek. Ilyen formában még biztos sokan nem kóstolták a Rigó Jancsit, nekem nagyon tetszik az ötlet!
Praliné Zsuzsi egy igazán különleges és gyönyörű édességgel készült: Baracskay Angéla-féle Macher, azaz Málnás sacher. Kedvenc helye, a Lila körte árult ilyen süteményt, amelyet Zsuzsi otthon reprodukált. Otthon megszavazták a kilenc pontot, én azonban tíz pontot is adnék neki (bár még jobb lenne, ha meg is kóstolhatnám), nagy türelem kellhet egy ilyen desszert elkészítéséhez. De Zsuzsi még bonbon verziót is készített belőle!
Emőke, a Balhétteremből nagyban gondolkodott, rögtön az ország tortáját készítette el, azaz egy szabolcsi almás máktortát küldött, trüffellel megbolondítva. Emőke cukrász akart lenni, biztosan rejlik is benne a cukrász, hiszen ez a torta gyönyörű, szerintem a cukrászdában sem csinálnak szebbet.
Kriszta, A könyv íze blog írója egy szupertitkos receptet osztott meg velünk, a Torta Barozzi receptjét. Az eredeti sütit Vignola belvárosának cukrászdájában lehet megkóstolni. A Torta Barozzi megszületéséről részletesebben olvashattok Krisztánál, érdemes, mert érdekes a sztori. A receptet ki fogom próbálni, de remélem, hogy egyszer majd az eredetit is megkóstolhatom, Vignolában!
Rubin Gaby is az islert választotta, méghozzá mini változatban. "Ízre hibátlan, külsőre kissé rusztikus isleremmel nevezek a játékra."- írja Gaby. Habár megkóstolni nem tudtam, engem a külseje is megfogott. Gaby nokedli szaggatás mellett mártogatta az összeragasztott linzereket a csokiba, még jó, hogy nem lett csokis a nokedli. Bár lehet, ez is egy különleges étel véletlen felfedezése lett volna, ki tudja?
Zsuzsi, a Zsuzsi finomságai nevű blog háziasszonya egy gesztenyetortával készült. A párja szülinapjára sütötte, akit mázlistának tartok, hogy ehetett ebből a finom tortából. Nézzétek meg Zsuzsi két korábbi receptjét is, amelyek szintén beleillenek a SAD forduló témájába, hiszen melyik cukrászdában ne találnánk dobostortát, és házi francia krémest?
Marka boszikonyhájából egy házi krémes érkezett, ami engem teljesen elvarázsolt. Marka kedvenc sütije a krémes, szinte minden héten vesz a Kispesti Piacon található cukrászdában. Nem csodálom, én is szeretem a krémest, és most egy újabb, házi recepttel lettünk gazdagabbak.
A krémes igen népszerű volt ebben a fordulóban, mégis három különböző változatot sütöttetek. Bernadett, a Teljes élet tej és tojás nélkül blog írója megmutatta, hogy a krémest el lehet készíteni tej-és tojásmentesen is. Szerintem sokan örülhetnek, hogy megosztotta velünk ezt a receptet!
Brigi nemrég kezdte blogját, a Bradzs's bakery-t. A solymári Zazziban kóstolta élete legfinomabb tarte-ját. Ehhez hasonló desszertet készített el nekünk: a vaníliás-szőlős tarte-t. Úgy emlékszem, én még nem ettem tarte-t, úgyhogy szívesen megkóstolnám Brigi változatát, mert nagyon tetszik.
Erika Epercsók nevű blogjáról egy fehércsokis sütőtök mousse-t küldött. Erikának a cukrászdáról rögtön a Horváth cukrászdabeli csoki mousse jutott eszébe. Ezt az ötletet kombinálta a sütőtökkel, és elmondása szerint rég érzett ilyen kirobbanóan tökéletes ízkombinációt. Én hiszek neki!
Era rögtön kitalálta a kiírás után, hogy a feketeerdő tortát fogja elkészíteni. A tortát egy szülinapra készítette, és a helyszínen fejezte be, majd leült meginni a kávéját. Míg a kávéját kortyolgatta, valaki felfedezte a társaságból a tortát, és mire Erika beért, hogy megakadályozhassa a torta felvágását, már csak a képen látható mennyiség maradt a tortából. Ez is bizonyítja, hogy milyen finom lehetett, szerintem mindenki szívesen elfogadna belőle egy szeletet.
Konyhavirtuóz egy dobostortával jelentkezett a fordulóra. Én már régóta tervezem elkészíteni, de nincs hozzá elég bátorságom, viszont ez a torta gyönyörű lett, és talán nem is annyira bonyolult elkészíteni, mint azt hittem. Ti mit gondoltok?
Gionetta, aki a Magyar ízek tárháza blogot írja, islerrel készült, de nem a megszokott verzióval. A hagyományos diós islertészta helyett egy karácsonyi vajas keksz receptjét használta fel. Nagy sikert aratott ezzel az újfajta islerrel, amit nem is csodálok. Én is kíváncsi lennék az ízére!
Én két süteménnyel készültem. A csokoládés trüfelkockát a Harangvirág cukrászdában kóstoltam, majd itthon próbáltam utánozni, ami szerintem egész jól sikerült is. A másik egy nagy kedvencem, a moszkauer.
Remélem ti is annyira élveztétek a fordulót, mint én! Köszönöm a recepteket, amiket megosztottatok velünk!:)
A stafétát szeretném átadni Trollanyunak, a Troll a konyhámban blog írójának. Kíváncsi vagyok, mit talál ki!
Nagyon szuper sütik készültek. Én valahogy mindig lemaradok, pedig ebből a választékből legalább ötfélét elkészítettem már, és még mennyi félét lehetne! Szuper!
VálaszTörlésCsupa csupa finomság :) Köszi a szuper összefoglalót :)
VálaszTörlésEz aztán a választék! Nagyon remek az összefoglaló. Flóra virtuális cukrászdája ezennel megnyitotta a kapuit, térjetek be hozzá, nem csalódtok majd! ;-))
VálaszTörlésCsodás dolgok egytől-egyig!
VálaszTörlésSzuper összefoglaló, igazán kitett magáért a háziasszony és a résztvevők egyaránt! Kár, hogy nem lehet egy kóstolót is tartani....:)
VálaszTörlésSzuper összefoglaló! :) Nem vettem ugyan részt, de jó volt olvasni az összefoglalót és felfedezni új blogokat! :)
VálaszTörlésNagyon jó összefoglaló lett, végig mosolyogtam az olvasása közben. És persze azonnal kedvet kaptam az összes süti elkészítéséhez! Köszönjük szépen, nagyon jó játék volt!:-)
VálaszTörlésSzuper az egész felhozatal, tényleg nagy kár, hogy nem lehet kóstolni:) Köszönöm a háziasszony szerepet, már erősen gondolkodom valami jó kis témán:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy részt vehettem a játékon! Mindenkinek köszönöm a sok szépséget-finomságot, ilyenkor az évvégi ünnepek közeledtével főleg hasznosak az ilyen "most mutasd meg" játékok. Mindenki szépet és jót mutatott, Flóra pedig remek összefoglalóban összegezte.
VálaszTörlésKöszönöm, hogy részt vehettem, elfogadnék egy jó párat belőle kóstolásra!:)
VálaszTörlésNagyon szépen köszönjük, szuper összefoglaló lett! :)
VálaszTörlésNagyon jó lett az összefoglaló. Köszönöm a részvételi lehetőséget. Alig várom a következő fordulót :)
VálaszTörlésNagyon sok finomságok sorakoznak most egészen megéheztem egy kis krémes édességre! Köszi az ötletes témát és a háziasszonyi teendőidet. Kíváncsian várom a következő fordulót! Remélem trollanyu nem választ valami bonyolúlt témát?:-))
VálaszTörlésÖrülök, hogy ilyen sokan jöttetek játszani, mindenki szuper édességgel örvendeztetett minket, szerintem.:) Lesz miből válogatni, a kóstoló hiányát én is sajnálom!:D
VálaszTörlés