Örömmel láttam, hogy már kétszázan iratkoztatok fel rendszeres olvasónak. Nemsokára játék is lesz, amint közelítünk a blog szülinapjához, kihirdetem.:) Addigra hátha a blog facebook oldalán is összegyűlünk négyszázan.
Hozzávalók
- 175 g liszt
- 80 g vaj
- 20 g kristálycukor
- 2 ek víz
- 160 g gesztenyepüré
- 60 ml habtejszín
- 30 g porcukor
Elkészítés
- A tésztával kibélelünk 12 kosárkaformát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük. A kosárkákat kiszedjük a formából, majd hűlni hagyjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük. Egyneművé keverjük a porcukorral és a gesztenyepürével. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kosárkákban.
Jól néznek ki! Én hiányolok még egy kis tejszínhabot a tetejéről...:-P, de persze ízlések és pofonok! :))
VálaszTörlésKár, hogy nincs kosárka formám! De jól jönne néha, pl most gesztenyés kosárkának! :-))
VálaszTörlésImádom a kosárkás dolgokat,édesen sósan, partikon nélkülözhetetlenek, nekem sok formám van :)
VálaszTörlésTeller-cake, ezt nyugodtan lehet variálni!:D
VálaszTörlésGionetta, a kosárka formáinkat én is kb. 1 éve fedeztem fel, addig azt hittem nincsen.:D Amúgy el tudom képzelni kosárka forma helyett muffin formában is.
Wanna, a kosárkák már csak ilyen praktikusak, partikon, otthon is jó.:))