Monday, November 12, 2012

Szezámmagos csokitorta

Nyammmnál találtam ezt a receptet (aki pedig a Konyhalál blogon). Most mit mondjak, egyetlen szóval jellemezném: isteni! Főleg az a folyós csokis rész...nagyon finom:))



Hozzávalók
  • 100 g vaj
  • 50 g étcsokoládé
  • 3 tojás
  • 150 g cukor
  • 100 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 40 g szezámmag
  • vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés
  1. A csokit és a vajat összeolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
  2. A masszához hozzákeverjük a lisztet, és a kakaóport.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd ezt is összekeverjük a masszával.
  4. Egy 18-20 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, és egyenletesen megszórjuk a szezámmaggal. A tésztát beleöntjük a formába.
  5. Előmelegített sütőben, 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük, úgy, hogy a közepe még kicsit folyós legyen. Ha kicsit hűlt, kiborítjuk egy tányérra.

13 comments:

  1. Huh, ilyet én is akarok! Nagyon jól néz ki :)

    ReplyDelete
  2. Annyira guszta nálad is, ki kell próbáljam! :)

    ReplyDelete
  3. De szép:) És érdekes lehet a szezámmaggal.

    ReplyDelete
  4. én meg ezt találtam: Diós derelye rántva, rumos mártással, rántott szilvák, eperkalács. (forrás itt: A magyar úri család konyhája c. szakácskönyv)

    ReplyDelete
  5. Vikvi, köszönöm!

    Hankka, szerintem nem fogod megbánni, ha kipróbálod!:)

    Kati, szezámmag nélkül is nagyon finom lenne, de ez valóban érdekessé teszi.

    Névtelen, nem egészen értem, hogy ezzel mit szeretnél mondani...

    Lilla, köszi, valóban az!

    ReplyDelete
  6. Wow! Szezámmaggal ilyen szépet?:) ezt mindenképpen ki kell próbálnom!:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Remélem ízleni fog! Aggódtam, hogy nem ragad rá a szezámmag vagy nem jön ki a formából, de végül minden simán ment.:)

      Delete
  7. Semmi különöset, csak ebben a szakácskönyvben, is hasonló talán kicsit elfelejtett recepteket találtok, melyek egyesítik az egyszerűt és a nagyszerűt, de ez még a borítóján is látható.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most már értem.:) Szeretem az ilyen "elfelejtett", különlegesebb recepteket, úgyhogy, ha látom valahol, biztosan belelapozok.:)) Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet!

      Delete
  8. Ezzel már én is kacérkodom egy ideje, gyönyörű süti, Nálad is, Nyammmnál is, Konyhalálnál is :)

    ReplyDelete