Hozzávalók
- 100 g vaj
- 50 g
étcsokoládé
- 3 tojás
- 150 g
cukor
- 100 g
liszt
- 50 g
kakaópor
- 40 g
szezámmag
- vaj a
forma kikenéséhez
Elkészítés
- A csokit
és a vajat összeolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
- A
masszához hozzákeverjük a lisztet, és a kakaóport.
- A
tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd ezt is összekeverjük a
masszával.
- Egy 18-20
centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, és egyenletesen megszórjuk a
szezámmaggal. A tésztát beleöntjük a formába.
- Előmelegített
sütőben, 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük, úgy, hogy a közepe még
kicsit folyós legyen. Ha kicsit hűlt, kiborítjuk egy tányérra.
Huh, ilyet én is akarok! Nagyon jól néz ki :)
VálaszTörlésAnnyira guszta nálad is, ki kell próbáljam! :)
VálaszTörlésDe szép:) És érdekes lehet a szezámmaggal.
VálaszTörlésén meg ezt találtam: Diós derelye rántva, rumos mártással, rántott szilvák, eperkalács. (forrás itt: A magyar úri család konyhája c. szakácskönyv)
VálaszTörlésNagyon guszta, finom lehet!
VálaszTörlésVikvi, köszönöm!
VálaszTörlésHankka, szerintem nem fogod megbánni, ha kipróbálod!:)
Kati, szezámmag nélkül is nagyon finom lenne, de ez valóban érdekessé teszi.
Névtelen, nem egészen értem, hogy ezzel mit szeretnél mondani...
Lilla, köszi, valóban az!
Wow! Szezámmaggal ilyen szépet?:) ezt mindenképpen ki kell próbálnom!:))
VálaszTörlésRemélem ízleni fog! Aggódtam, hogy nem ragad rá a szezámmag vagy nem jön ki a formából, de végül minden simán ment.:)
TörlésSemmi különöset, csak ebben a szakácskönyvben, is hasonló talán kicsit elfelejtett recepteket találtok, melyek egyesítik az egyszerűt és a nagyszerűt, de ez még a borítóján is látható.
VálaszTörlésMost már értem.:) Szeretem az ilyen "elfelejtett", különlegesebb recepteket, úgyhogy, ha látom valahol, biztosan belelapozok.:)) Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet!
TörlésNagyon jól néz ki :)!
VálaszTörlésEzzel már én is kacérkodom egy ideje, gyönyörű süti, Nálad is, Nyammmnál is, Konyhalálnál is :)
VálaszTörlésNagyon finom! :)
VálaszTörlés