Nekem 25-30 db lett, egy 4 cm átmérőjű szaggatóval.
Hozzávalók
A tésztához:
- 10 dkg
porcukor
- 12 dkg
puha vaj
- 26 dkg
liszt
- 1 tojás
- 1 kk
sütőpor
- 2 ek tej
- 1 ek
cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 10 dkg puha vaj
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 8 dkg porcukor
Elkészítés
- A tészta
hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrjuk. A masszát
kettéválasztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport, majd a kétféle
tésztát folpackba csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
- Mindkét
tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, majd köröket szaggatunk belőle.
- A
kekszeket előmelegített sütőben, 180 fokon 6-8 perc alatt megsütjük.
- A krémhez valókat simára keverjük, és összeragasztunk vele egy sima és egy kakaós kekszet.
Nagy kedvenc volt gyerekkorunkban, nagyon guszta nálad, érdemes házilag is elkészíteni! :)
VálaszTörlésHm, bevegyük a karácsonyi aprósüti tárba? ;-) Na jó, legyen! Akkor újra benézek Hozzád. :-p
VálaszTörlésKedves Flóra, nagyon örülök, hogy az én pilótám tetszett meg Neked, és olyan jó, hogy ízlett is! :)) Nagyon szépek lettek...
VálaszTörlésHankka, igazad van, érdemes házilag gyártani!:)
VálaszTörlésGionetta, várom a beszámolót, hogy milyen lett! Méltó a helye a karácsonyi sütiknél.:)
Gabriella, én köszönöm a receptet!:))
Én vaníliás karika rajongó vagyok, de néha veszek bolti pilótát is... Viszont ez a házi nagy kísértést jelentene! Nagyon tetszik, igaza van Gionettának, karácsonyi apró sütinek is tökéletes! :)
VálaszTörlésA vaníliás karikát egyébként én is jobban szeretem.:) Tücsökbogárnál láttam egy esélyes receptet, úgyhogy lehet nemsokára elkészül...:)
Törlés