Saturday, November 24, 2012

Sült túró

Egy nagyon gyors, egyszerű, finom süti, amit a NoSaltyn találtam. Az alapanyagok mind olyanok, amik általában megtalálhatóak itthon, vagy könnyen beszerezhetők, szóval akár rögtön neki is lehet állni, nem igényel nagyobb rákészülést.:)
A tepsi mérete: 20x30 cm.


Hozzávalók
  • 50 dkg túró
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás puding
  • 3 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A vajat habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a pudingport, és a túrót.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-40 percig sütjük.

6 comments:

  1. Én "alj nélküli túrós"-ként ismerem nagyon hasonló összetétellel. Isteni finom! :)

    ReplyDelete
  2. Szia! :) Tegnap nézegettem ezt a receptet, és ma meg benne volt az álmomban! :D Ez egy jel lehet, most már ki kell próbálnom :D Puszi

    ReplyDelete
  3. Azt hiszem, ma el is készítem, szuper!

    ReplyDelete
  4. De érdekes! Töltelék tészta nélkül:-) Nagyon fincsi lehet, kipróbálásra csábít!

    ReplyDelete
  5. Teller-cake, én is hallottam már az alj nélküli túrósról, de nem tudtam, hogy ez ugyanaz.:)

    Hajni, ez csak egy jel lehet!:D Puszi:)

    Lilla, remélem ízleni fog!

    Gerdi, van amiben úgyis a töltelék a legjobb, ha meg az jó, minek a tészta?:)

    ReplyDelete
  6. Ez nagyon jóóóóóó, tuti kipróbálom!!!

    ReplyDelete