Tegnap ünnepeltük a szülinapját, de mára már csak a gondosan kinyalt tepsi mutatja, hogy milyen finomság készült benne. Eszméletlen finom lett. Kérdeztem a családtól, hogy melyik a finomabb, az epermisu, vagy a málnamisu. Erre ők azt mondták, hogy gyorsan készítsek egy epermisut, és akkor majd megmondják. :)
Nálunk mindenki ugyanannyira szereti az epret és a málnát, én sem tudtam eldönteni, hogy melyik tetszik jobban. Annyi biztos, hogy mindkettő nagyon finom. Aki az epermisut imádta, az ebben sem fog csalódni. Málnarajongóknak pedig kötelező!
A süti 35x22 cm-es tepsiben készült.
- 75 dkg málna
- 2 dl víz
- 5 dkg kristálycukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg fehér csoki
- 5 dkg porcukor
- 40 db babapiskóta
Elkészítés
- 15 dkg málnát a vízzel és a kristálycukorral felforralunk. Robotgéppel összekeverjük. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A málnamagokat leszűrjük. A piskóták felét megmártogatjuk a málnalében, és egy tepsibe rakosgatjuk őket.
- 40 dkg málnát botmixerrel pürésítünk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, a fehér csokit megolvasztjuk.
- A málnához hozzákeverjük a tejszínt, a mascarponét, a fehér csokit, és a porcukrot.
- A krém felét rákenjük a piskótára. A piskóták másik felét is megmártogatjuk a málnalében, majd a krémre rakjuk őket.
- A tetejére a maradék krémet kenjük. A sütit a maradék (20 dkg) málnával díszítjük.
- 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Jöhet mindkettő kóstolásra, mert én még egyik fajtából se ettem, nagyon guszta lett.
VálaszTörlésSzívesen küldenék neked, ha lehetne! :)
VálaszTörlésValamelyiket próbáld ki, nagyon finomak.