2011. június 28., kedd

Csokis sörbet a 43. VKF!-re

Amikor megláttam az új VKF kiírást Reninél (Heves jeges), nagyon megörültem. Nyár van, úgyhogy a téma éppen ideillő. Én pedig imádom a hűsítő finomságokat.
Fagyit már készítettem (vaníliafagyi és eperfagyi), de ez az első sörbetem.
Hogy mi a különbség a fagyi és a sörbet között? A sörbet vízzel, cukorral és egyéb anyaggal (gyümölcs, alkohol, az én esetemben csoki) készül, míg a fagyiban van tej, tojás, ezáltal kissé krémesebb. De mindkettő nagyon finom.


Hozzávalók
  • 28 dkg étcsokoládé 
  • 4,5 dl víz 
  • 20 dkg cukor

Elkészítés
  1. Az étcsokit apró darabkákra törjük. 
  2. A vizet felforraljuk a cukorral együtt, és megvárjuk, amíg a cukor elolvad. 
  3. A forró cukorszirupot a csokira öntjük, és robotgéppel addig keverjük, amíg a csokoládé megolvad, és sima massza lesz belőle. Egy edényben hűlni hagyjuk. 
  4. A kihűlt csokoládémasszát egy órára a fagyasztóba tesszük. Ezután robotgéppel megint addig keverjük, amíg a massza ismét sima lesz. 
  5. Újra visszatesszük a mélyhűtőbe, legalább három órára. 
  6. A sörbetet tálalás előtt 5-10 perccel kivesszük a fagyasztóból.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, én azt hiszem lemaradok erről a VKF-ről, mert sajnos most éppen érettségi dolgozatokat javytok két nap.

    VálaszTörlés
  2. Köszi! :)
    Kár lenne lemaradnod a VKF-ről, mert nagyon jó a téma. Valami gyorsan elkészíthetőt nem tudsz készíteni? Esetleg valamilyen hűsítő italt? :))

    VálaszTörlés