Fagyit már készítettem (vaníliafagyi és eperfagyi), de ez az első sörbetem.
Hogy mi a különbség a fagyi és a sörbet között? A sörbet vízzel, cukorral és egyéb anyaggal (gyümölcs, alkohol, az én esetemben csoki) készül, míg a fagyiban van tej, tojás, ezáltal kissé krémesebb. De mindkettő nagyon finom.
Hozzávalók
- 28 dkg étcsokoládé
- 4,5 dl víz
- 20 dkg cukor
Elkészítés
- Az étcsokit apró darabkákra törjük.
- A vizet felforraljuk a cukorral együtt, és megvárjuk, amíg a cukor elolvad.
- A forró cukorszirupot a csokira öntjük, és robotgéppel addig keverjük, amíg a csokoládé megolvad, és sima massza lesz belőle. Egy edényben hűlni hagyjuk.
- A kihűlt csokoládémasszát egy órára a fagyasztóba tesszük. Ezután robotgéppel megint addig keverjük, amíg a massza ismét sima lesz.
- Újra visszatesszük a mélyhűtőbe, legalább három órára.
- A sörbetet tálalás előtt 5-10 perccel kivesszük a fagyasztóból.
Nagyon guszta, én azt hiszem lemaradok erről a VKF-ről, mert sajnos most éppen érettségi dolgozatokat javytok két nap.
VálaszTörlésKöszi! :)
VálaszTörlésKár lenne lemaradnod a VKF-ről, mert nagyon jó a téma. Valami gyorsan elkészíthetőt nem tudsz készíteni? Esetleg valamilyen hűsítő italt? :))