Hozzávalók
- 1,25 l tej
- 1 db vaníliarúd
- 30 dkg eper
- 4 tojás
- 5 dkg cukor
- 10 dkg méz
- 2 dkg liszt
Elkészítés
- A vaníliarudat félbevágjuk, majd a tejjel felforraljuk. 20 percre félretesszük (hogy a tej átvegye az aromát).
- Az epret megmossuk, kicsumázzuk, robotgépben pürésítjük, és összekeverjük a tej egyharmadával.
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket félkeményre verjük, belekeverjük a cukrot, és kemény, fényes habbá verjük.
- A vaníliás tejet felforraljuk. Ha már forr, lejjebb vesszük a lángot. A cukros tojáshabból evőkanálnyi galuskákat szaggatunk, amiknek mindkét oldalát 1-1 percig főzzük a tejben (ne egyszerre tegyük bele az összes galuskát, csak amennyi belefér).
- Az epres turmixot a vaníliás tejhez öntjük.
- A tojássárgájákat, a mézet, és a lisztet egy kevés epres-vaníliás tejjel összekeverjük.
- Ezt hozzáadjuk az epres-vaníliás tejhez. Alacsony lángon, kevergetve besűrítjük.
- Egy tálba átöntjük, ráültetjük a galuskákat, majd ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése