2011. június 4., szombat

Eperfelfújt (sült eperhab)

Nem akartam kihagyni az eperszezont eperfelfújt nélkül. Sokat kutakodtam a neten egy recept után, de nem volt nagy választék. Végül találtam egy szimpatikus receptet Nemisbéka blogján. Kicsit változtattam rajta, nem tettem bele sherryt.
Nagyon finom lett, bár annyiban eltér a többi felfújttól, hogy nincs benne se liszt, se tojássárgája. Ezért inkább egy kicsit sült tojásfehérjehabra emlékeztet, aminek epres az íze.



Hozzávalók
  • 3 tojásfehérje 
  • 20 dkg eper
  • 4 ek porcukor
  • vaj és porcukor a formákhoz

Elkészítés
  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és két evőkanál porcukorral összeturmixoljuk. 
  2. A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan az eperhez forgatjuk.
  3. 4 kisebb felfújtformát kivajazunk, és meghintünk porcukorral. Egyenletesen eloszlatjuk benne az epres masszát. 
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.

4 megjegyzés: