Hozzávalók
- 5 dl tej
- 15 dkg étcsokoládé
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 2 ek méz
Elkészítés
- A tejet és a csokit egy lábasban, közepes hőmérsékleten addig kevergetjük, amíg a csokoládé megolvad. Levesszük a tűzről. A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojássárgáját egy tálban habosra keverjük 1 evőkanál cukorral. Hozzákeverjük a csokoládés tejhez. A masszát alacsony hőmérsékleten besűrítjük. Ha kissé kihűlt, letakarjuk alufóliával, és hűtőbe tesszük 30 percre.
- A tojásfehérjét félkeménnyé verjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot, és fényes, kemény habbá verjük.
- A csokoládémasszához hozzákeverjük a mézet, majd óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A masszát egy fagyasztható tálba öntjük, és négy órára mélyhűtőbe tesszük. Közben félóránként négyszer átkeverjük.
Most nagyon jól esne egy kis csokis fagyi :)
VálaszTörlésDélután lehet, hogy el is készítem.
Majd írd meg, hogy sikerült! :)
VálaszTörlésCsak a tegnap volt időm elkészíteni a fagyit. Nagyon jól sikerült, már nincs is belőle semmi :)
VálaszTörlésKöszi a receptet!!!
Nincs mit, örülök, hogy nektek is ízlett! :))
VálaszTörlés