2011. június 30., csütörtök

Csokis-mézes fagyi (43. VKF)

Amikor ezt a fagyit ettem, teljesen úgy éreztem magam, mint aki épp a cukrászdából jött haza. Szereztem tölcsért az Ázsia Bt.-ből, és abba tettem a fagyiból. Olyan az íze, mint a cukrászdainak. Isteni finom. Már vagy háromszor megcsináltam újra és újra, mert mindig elfogyott, és kellett egy kis utánpótlás. :))


Hozzávalók
  • 5 dl tej 
  • 15 dkg étcsokoládé 
  • 4 tojás 
  • 8 dkg cukor 
  • 2 ek méz

Elkészítés
  1. A tejet és a csokit egy lábasban, közepes hőmérsékleten addig kevergetjük, amíg a csokoládé megolvad. Levesszük a tűzről. A tojásokat szétválasztjuk. 
  2. A tojássárgáját egy tálban habosra keverjük 1 evőkanál cukorral. Hozzákeverjük a csokoládés tejhez. A masszát alacsony hőmérsékleten besűrítjük. Ha kissé kihűlt, letakarjuk alufóliával, és hűtőbe tesszük 30 percre. 
  3. A tojásfehérjét félkeménnyé verjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot, és fényes, kemény habbá verjük. 
  4. A csokoládémasszához hozzákeverjük a mézet, majd óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét. 
  5. A masszát egy fagyasztható tálba öntjük, és négy órára mélyhűtőbe tesszük. Közben félóránként négyszer átkeverjük.

4 megjegyzés:

  1. Most nagyon jól esne egy kis csokis fagyi :)
    Délután lehet, hogy el is készítem.

    VálaszTörlés
  2. Majd írd meg, hogy sikerült! :)

    VálaszTörlés
  3. Csak a tegnap volt időm elkészíteni a fagyit. Nagyon jól sikerült, már nincs is belőle semmi :)

    Köszi a receptet!!!

    VálaszTörlés
  4. Nincs mit, örülök, hogy nektek is ízlett! :))

    VálaszTörlés