2011. június 29., szerda

Narancsos jégkása (a 43. VKF-re)

Legelőször jégkását talán 5 éve kóstoltam, egy bevásárlóközpontban. Nem szoktam olyan gyakran enni, de azért szeretem. Eszembe jutott, hogy kéne jégkását készíteni, pont jó lenne a VKF-re is.
Amikor kicsi voltam, kaptam anyától egy Főzzünk Disney-vel! című könyvet. :) Most véletlenül a kezembe került, és abban találtam egy narancsos jégkása nevezetű receptet. Ebből indultam ki, persze kissé (nagyon) eltértem az eredeti recepttől (az egyedüli közös pont az 1 liter narancslé maradt).
Nagyon finom lett a jégkása, sokkal jobb, mint amit áruházakban meg a strandon lehet kapni. Nem csak egy jeges lötty, hanem érezni lehet benne a narancs ízét. Ebben teljesen különbözik a nem házi készítésű jégkásáktól, azokban valószínűleg csak különböző aromákkal és ízesítőkkel adják meg az ízt.


Hozzávalók
 • 1 liter narancslé (100%-os) 
 • 20 dkg cukor

Elkészítés
 1. A narancslevet a cukorral együtt felforraljuk. 
 2. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. 
 3. Ha kihűlt, a fagyasztóba tesszük, és óránként villával megkeverjük. 5-6 óra múlva kásás lesz, ekkor kivesszük, és poharakba töltjük. Ha tovább fagyasztjuk, akkor fogyasztás előtt át kell még villával kevergetni, hogy kásássá váljon.

  6 megjegyzés:

  1. Még sosem ettem jégkását, de tetszik.

   VálaszTörlés
  2. Próbáld ki, nagyon finom!

   VálaszTörlés
  3. hmm ezt mindenképpen megcsinálom =P

   VálaszTörlés
  4. Oké, majd számolj be róla, hogy sikerült! :)

   VálaszTörlés
  5. augusztus 24-re tervezek egy medencés partit !
   arra megcsinálom a jégkását !
   biztos örülni fognak neki :)

   VálaszTörlés