2011. június 13., hétfő

Eperfagyi

Nyár van és meleg. A fagyi pedig finom és hűsítő. Aki nem állt még neki fagyit készíteni, az csináljon nyugodtan. Eleinte én is féltem tőle, de rá kellett jönnöm, hogy nagyon egyszerű (még így, fagyigép nélkül is).
Ezt a receptet Flowernél láttam először (aki pedig Dr. Peppernél), de azóta már észrevettem pl. Gesztenyénél is. Szóval kisebb-nagyobb változtatásokkal sokan elkészítették, ez is mutatja, hogy milyen finom. :)



Hozzávalók
  • 185 g eper 
  • 60 g cukor 
  • 1 dl tejföl 
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés
  1. Az epret megmossuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a cukrot, és 1 órán keresztül pihentetjük. 
  2. Az összes többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk. 
  3. Betesszük a fagyasztóba (egy olyan fagyis dobozban a legjobb fagyasztani, aminek van teteje), ahol fél óránként átkeverjük, kb. öt alkalommal. Utána hagyjuk teljesen megfagyni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése