Kérdezték tőlem, hogy miért intelligens. Azért intelligens, mert tudja, hogyan váljon szét három réteggé. Amikor a sütőbe bekerül, akkor még csak egy hígan folyós massza, de sütés után három rétegű lesz: alul a tészta, középen krém, felül pedig sült tojáshab. Milyen okos, nem? :)
Az íze meg hasonlít a madártejre, bár szerintem finomabb.
Jobb megvárni, amíg kihűl, úgy könnyebb szeletelni. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, de szerintem anélkül is nagyon finom (én inkább csak a kép kedvéért szórtam rá).
A receptet itt találtam. Tepsinek pedig egy kb. 37x30 cm-es tepsit használtam.
Hozzávalók
- 8 tojás
- 150 g cukor
- 5 cs vaníliás cukor
- 150 g olvasztott vaj
- 135 g liszt
- 1 l tej
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet, a lisztet, és csomómentesre keverjük.
- Óvatosan belekeverjük a tojáshabot is.
- Vajjal kikent tepsibe öntjük a masszát, és hideg sütőben (tudom, először nekem is furcsa volt, hogy hideg) 150 fokon kb. 1 órán át sütjük.
1 liter tej nem sok hozzá?
VálaszTörlésSzerintem is sok a tej.
VálaszTörlésÉn tennék bele 2 evőkanál keményítőt is.
Kipróbálom.
Nagyon finom
VálaszTörlésA 8 tojás eléggé összefogja, nem lesz sok az 1 liter tej!
VálaszTörlésHa gluténmentes lisztet s laktózmentes tejet adok hozzá, akkor is beválik a recept?
VálaszTörlésSajnos nem próbáltam így, úgyhogy biztosat nem tudok mondani, de szerintem működni fog.:)
Törlés