2011. június 22., szerda

Citromos-fehér csokis trüffel

Még régebbi ez a recept. Egyik barátnőmnél ettem ilyesmit, és nagyon finom volt. Aztán később receptböngészés közben megláttam Orsinál egy bonbont. Kinézetre nagyon hasonlított arra, amit kóstoltam. Úgyhogy elkészítettem itthon is (a vaj mennyiségét a felére csökkentettem), és tényleg olyan íze volt. Nagyon finom!
Kókuszreszelék helyett lehet másba is forgatni: reszelt fehér csoki, mandulapehely, tortadara, stb.
Kb. 20 db jön ki ekkora mennyiségből.



Hozzávalók
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl habtejszín
  • 4 ek citromlé
  • 3 dkg kókuszreszelék

Elkészítés
  1. A csokit és a vajat megolvasztjuk.
  2. A tejszínt a citromlével együtt hozzáadjuk a csokis-vajas keverékhez.
  3. Lehűtjük, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
  4. Kivesszük a hűtőből, és kis golyókat formázunk belőle, amiket megforgatunk a kókuszreszelékben.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet! Majdnem, mint a Raffaello golyó. Azt is imádom!
    Nézz be hozzám kérlek, vagy írj e-mail-t, mert Te lettél a szerencsés, aki megnyerte a játékot! ;-) Gratulálok!
    http://recepteszter.blogspot.com/2011/06/fekete-feher-szivarvany-torta-az-1.html

    VálaszTörlés
  2. Köszi, már írtam is a blogodra, mindjárt küldöm az e-mailt is! :)

    VálaszTörlés