Ez a palacsinta a Kifőztük egyik számában jelent meg, gondoltam kipróbálom, hogy gyarapítsam az egészséges, de finom ételek sorát.:)
Kb. 30 db palacsinta lett belőle.
Hozzávalók
- 15 dkg hajdinaliszt
- 1 kk sütőpor
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 5 dkg nyírfacukor
- kevés olaj
Elkészítés
- A hozzávalókat csomómentesre keverjük.
- Kevés olajon evőkanálnyi palacsintákat sütünk.
Nagyon guszták és ez tényleg egy jó kis egészséges verzió!!!
VálaszTörlésDe jól néz ki, olyan jó, hogy ilyen kis lyukacsos...:)
VálaszTörlésA hajdinát nagyon szeretem, nemrég fedeztem fel az Ázsia boltban a hajdina lisztet. Régebben magam daráltam le kávédarálón. Fincsi változat és nagyon egészséges!
VálaszTörlésNem ettem még hajdinát. Kíváncsi lennék az ízére... Így nagyon gusztán fest!
VálaszTörlésNem ismerem a hajdinát, de egy próbát megérne.:)
VálaszTörlésDe jó, én is szeretem a teljes kiőrlésű meg egészségesebb ételeket :) Tetszik a recepted!
VálaszTörlésA hajdina nálam az egyik leggyakrabban készített köret, finom, nemcsak egészséges! A liszt is sok mindenbe keverhető, érdemes kísérletezni vele.
VálaszTörlésZsuzsa, Lilla, köszi!
VálaszTörlésVicuska, én bioboltban vettem, de az Ázsia Bt.-t is nagyon szeretem, ott szoktam megvenni, amit máshol általában nem találok.:)
Illéskrisz, köszönöm! Én simán nem nagyon szeretem a hajdinát (bár már rég ettem), de amúgy általában nálunk joghurttal eszik.
Tücsi, szerintem is megér egy próbát.:)
Panna, köszi!
Wanna, tényleg érdemes, egy csomószor helyettesíthető a sima liszt, és akkor egészségesebb lesz.:)