Sunday, March 4, 2012

Hajdinás palacsinta

Mostanában sokszor készítem el a régi recepteket teljes kiőrlésű liszttel és nyírfacukorral (pl. tepsiben sült palacsintáknál, amerikai palacsintánál, és a tejespiténél jól működött), hogy ha már édesség (és "bűnözünk"), legalább legyen egy kicsit egészséges. :)
Ez a palacsinta a Kifőztük egyik számában jelent meg, gondoltam kipróbálom, hogy gyarapítsam az egészséges, de finom ételek sorát.:)
Kb. 30 db palacsinta lett belőle.


Hozzávalók
  • 15 dkg hajdinaliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg nyírfacukor
  • kevés olaj

Elkészítés
  1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük.
  2. Kevés olajon evőkanálnyi palacsintákat sütünk.

8 comments:

  1. Nagyon guszták és ez tényleg egy jó kis egészséges verzió!!!

    ReplyDelete
  2. De jól néz ki, olyan jó, hogy ilyen kis lyukacsos...:)

    ReplyDelete
  3. A hajdinát nagyon szeretem, nemrég fedeztem fel az Ázsia boltban a hajdina lisztet. Régebben magam daráltam le kávédarálón. Fincsi változat és nagyon egészséges!

    ReplyDelete
  4. Nem ettem még hajdinát. Kíváncsi lennék az ízére... Így nagyon gusztán fest!

    ReplyDelete
  5. Nem ismerem a hajdinát, de egy próbát megérne.:)

    ReplyDelete
  6. De jó, én is szeretem a teljes kiőrlésű meg egészségesebb ételeket :) Tetszik a recepted!

    ReplyDelete
  7. A hajdina nálam az egyik leggyakrabban készített köret, finom, nemcsak egészséges! A liszt is sok mindenbe keverhető, érdemes kísérletezni vele.

    ReplyDelete
  8. Zsuzsa, Lilla, köszi!

    Vicuska, én bioboltban vettem, de az Ázsia Bt.-t is nagyon szeretem, ott szoktam megvenni, amit máshol általában nem találok.:)

    Illéskrisz, köszönöm! Én simán nem nagyon szeretem a hajdinát (bár már rég ettem), de amúgy általában nálunk joghurttal eszik.

    Tücsi, szerintem is megér egy próbát.:)

    Panna, köszi!

    Wanna, tényleg érdemes, egy csomószor helyettesíthető a sima liszt, és akkor egészségesebb lesz.:)

    ReplyDelete