Nekem kb. 20 db golyó lett ekkora mennyiségből.
Hozzávalók
- 20 dkg tejcsokoládé
- 1,5 dl tejszín
- 2 ek dióvaj
- 13 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg aprított dió
Elkészítés
- A tejszínt a csokival együtt felolvasztjuk.
- Belekeverjük a dióvajat és a kekszet, majd 3 órára hűtőbe tesszük.
- A masszából golyókat formázunk, amiket az aprított dióban meghempergetünk.
Most én is azt mondom hogy: Nyami-nyami ! Nagyon finom lehet! Guszta!
VálaszTörlésEj, de jó kis bonbon recept! És még formázó se kell hozzá!
VálaszTörlésNagyon finom lehet.
Imádom a diót....sőt, minden jöhet ami diós!!!!! :)
VálaszTörlésHát ez csúcs, nagyon tetszik, amint lesz dióm készül mind a kettő!
VálaszTörlésHű, de guszta! :) Guríthatnál ide belőle egy- kettőt :)
VálaszTörlésNagyon tetszik, ki kell próbálnom!!! :-)
VálaszTörlésÉn megpirítottam volna kicsit az aprított diót, rábízva az intenzívebb ízt :) Finom, már vártam, mit is készítesz a dióvajból!
VálaszTörlésDe jó:)
VálaszTörlésÉva, köszi!:) Nekünk ízlett.:)
VálaszTörlésMarisz, köszi! Az valóban egy előny, hogy nem kell hozzá a bonbonforma.
Mozzarelli, én is így vagyok vele.:))
Lilla, remélem ízleni fog, majd számolj be róla, hogy sikerült!
Panna, már gurítom is így virtuálisan.:D
Zsuzsa, remélem ízleni fog!
Vicuska, jó ötlet, lehet, tényleg intenzívebb lesz tőle az íze!
Kati, köszi!
Gyönyörű bonbonok! Tetszik nagyon!
VálaszTörlésKöszi!:)
Törlés