Eszembe jutott, hogyha
mogyoróvaj létezik, dióvaj miért ne létezhetne? Nem én voltam az egyetlen, akiben ez felötlött, a kereső több találatot is kiadott. Persze a saját verziómat készítettem el. Tettem hozzá egy kevés olajat, mert nem állt teljesen össze. A cukor nyugodtan kihagyható, attól függ, hogy sósan, vagy édesen szeretnénk enni. Ha sósan, akkor természetesen kell hozzá még egy kevés sót is keverni.
Közben egy kis kiegészítés, hogy hogyan lehet hasznosítani: sütikben, kekszekben, bonbonokban, kenyérre kenve tökéletes. Mint a mogyoróvaj.
Hozzávalók
- 10 dkg dió
- 1 ek cukor
- 1 tk olaj
Elkészítés
- A hozzávalókat beletesszük az aprítóba. Kb. 5 percig nyomjuk a gombot, amíg krém nem lesz belőle.
Ez tényleg egyszerű!Mivel a felhasználásáról nem írtál, én el tudom képzelni kenyérre kenve, de tortakrémnek is.
VálaszTörlésPedig én itt, és most hallom először, de nagyon tetszik!
VálaszTörlésÉn is kíváncsian várom, hogy mire fogod felhasználni, nagyon szuper ötlet!
VálaszTörlésA grúz, csirkéből készült szacivihez szoktam ledarálni úgy a diót, hogy az olaja kicsapódjon. Alig lehet kikaparni a darálóból :) Ötletes kísérletező vagy!
VálaszTörlésDióvajról még nem hallottam. Miben fogod használni?
VálaszTörlésKérdeztétek, mihez használom, úgyhogy kiegészítettem a receptet. Ugyanúgy lehet egyébként használni, mint a mogyoróvajat. Tegnap készítettem belőle trüffel-szerűséget, majd hozom a receptet valamikor.:)
VálaszTörlésMilyen jó ötlet! :-) Én is várom kíváncsian a receptet!
VálaszTörlésÖtletes! ;) Nálam még a mogyoróvaj is kipróbálásra vár :)
VálaszTörlésTeller-cake, köszi!
VálaszTörlésPanna, a mogyoróvajat is érdemes kipróbálni.:)
Imádom a diót, minden mennyiségben, úgyhogy ezt viszem is magammal..:)
VálaszTörlésOké.:) Most nálunk rengeteg dió van (ugyan még nincs az összes feltörve), de emlékszem, amikor nyáron még dióhiányban szenvedtem, mert sehol sem lehetett kapni.:D
VálaszTörlés