Ma nekiálltam újra (Gerdi receptje alapján), de most sem lett tökéletes, mert sajnos nem szilárdult meg teljesen. Viszont krémként funkcionálva jó recept, nagyon finom, úgyhogy nem akartam a szemétbe dobni (se a receptet, se a krémet). Az is lehet, hogy ha ti kipróbáljátok, nektek megszilárdul rendesen, és tejkaramella lesz belőle.:)
Hozzávalók
- 50 dkg cukor
- 4 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 3 cs vaníliás cukor
Elkészítés
- A hozzávalókat időnként megkeverve, alacsony hőmérsékleten, kb. 45 percig főzzük.
- Addig főzzük, amíg világosbarna lesz, és sűrűsödni kezd.
- Ekkor egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Flóra, a hűtőből kivéve kockákra vágjuk?
VálaszTörlésHát ez volt nálam a probléma: annyira nem lett szilárd, hogy kockákra lehessen vágni...:/
TörlésNekem így krémesen jobban tetszik, mintha szilárd lenne :)
VálaszTörlésNekem is jobban bejön, mint krém! Fincsi lehet!
VálaszTörlésAzt hiszem, ezt a receptet én töltöttem fel a Nosaltyra. Legalábbis nekem is hasonló van. Nekem sem mindig szilárdul meg, s nem tudom kitalálni, mi az oka. De ha nem lesz vágható, akkor is kikanalazzuk, soha nem kellett kidobni. Most, hogy eszembe juttattad, hamarosan megint elkészítem, s jövök az újabb tapasztalattal:-)
VálaszTörlésOkki, Illéskrisz köszi! Az tuti, hogy jó kis karamellkrém lett belőle. Majd bonbonhoz jól fog jönni.:)
VálaszTörlésGerdi, tényleg te töltötted fel, észre sem vettem (most átjavítottam a forrást). Kidobni bűn lenne, mert nagyon finom.:) Nem tudom, mitől függhet, hogy éppen megszilárdul-e rendesen, vagy nem. Talán csak szerencse kérdése. Kíváncsi leszek a tapasztalatodra, ha újra készíted, hátha okosabbak leszünk valamivel. Az biztos, hogy eddig a te recepted lett a legjobban sikerült, azok közül, amiket kipróbáltam.:)
Flóra, de aranyos vagy, pedig nem is a link miatt vállaltam magamra:-) Mindenképpen megírom a tapasztalataimat!
TörlésTudom, hogy nem azért írtad, de ha egyszer a tiéd a recept, akkor persze, hogy belinkelem:))
TörlésKrémnek is szuper:) Karácsonyra én is készítettem tejkaramellát, életemben először, mindkettő megszilárdult, de így krémként is nagyon finom lehet.
VálaszTörlésA te recepted is el van mentve, legközelebb azt próbálom ki.:)
TörlésValami sütibe krémként nekem is jobban bejönne :)
VálaszTörlésTetszik, hogy belevágtál! Kísérletezni jó :)
VálaszTörlésPont a napokban találtam egy régi újságban egy házi tejkaramella receptet és készülök elkészíteni. Majd beszámolok hogy sikerült-e vághatóra gyártani!
VálaszTörlésKrémesen én is szeretném! Nagyon szuper!
VálaszTörlésPanna, szerintem nemsokára valamiféle sütibe belekerül...:D
VálaszTörlésWanna, én is szeretek kísérletezni!:))
Teller-cake, kíváncsi vagyok, remélem jó a recept, és sikerülni fog!
Lilla, köszi!:)
Nekem is tetszik így lágyan. Lelki szemeim előtt máris bonbonban vagy tortában látom. :)
VálaszTörlésNézz be hozzám Flóra, van a számodra valamim! :-)
VálaszTörlésPetra, nekem is beindította a fantáziámat!:)
VálaszTörlésTeller-cake, köszönöm szépen itt is!
Tetszik!
VálaszTörlés