A tepsi mérete: 20x30 cm
Hozzávalók
- 150 g rétestészta
- 70 g olvasztott vaj
- 200 g megtisztított pisztácia
- 30 g cukor
- 0,5 ek őrölt fahéj
- 150 g méz
- 40 g cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 darab egész fahéj
- 1 szegfűszeg
Elkészítés
- Egy tepsi aljára 6 réteslapot teszünk. A réteslapok közé vajat kenünk.
- A pisztáciát a cukorral és az őrölt fahéjjal durvára őröljük.
- A tésztára a pisztáciás keverék felét tesszük.
- Ezt beborítjuk még 4 tésztalappal, amik közé szintén vajat kenünk.
- Erre a pisztáciás keverék másik részét tesszük.
- A tetejére még 6 réteslapot teszünk, amiket szintén megkenünk olvasztott vajjal.
- Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet 150 fokra, és további 20 percig sütjük.
- A mézből, cukorból, fahéjból, szegfűszegből szirupot főzünk. Leöntjük vele a baklavát.
De jól néz ki! Nálam eddig nyerő...:)
VálaszTörlésImádom a baklavát, biztosan nagyon finom lett, nagyon guszta!
VálaszTörlésCsak pisztácia nincs itthon a hozzávalók közül.Kár, mert különben mindjárt meg is csináltam volna.Jól néz ki!
VálaszTörlésSoha nem ettem még baklavat... A pisztáciát imádom, szóval rossz már nem lehet, a képek guszták , így biztos vagyok benne, hogy finom amit készítettél. Megkóstolnám :D
VálaszTörlésNálam is van valami számodra:)
VálaszTörlésKedvet kaptam baklavát sütni :)
VálaszTörlésEttem már pisztáciásat egy alkalommal, Bécsből kaptam a kóstolót, nekem nagyon ízlett!!!!
VálaszTörlésEz a könyv nagyon végig söpör a blogokon. Látom jobbnál-jobb sütemények készülnek belőle, mint ez a baklava is! Guszta!
VálaszTörlésHú de guszta!! Egyszer én is eszem ilyet az biztos! :))
VálaszTörlésLilla, köszi. Nálunk is nyerő volt, kb. egy félóra alatt megettük így négyen.:D
VálaszTörlésMrita, köszi!
Marisz, igen, a pisztácia nálunk is olyan, ami nincs "csakúgy" itthon, és mindenképp be kell belőle vásárolni. Egyébként nálunk a réteslap sem gyakori vendég.:)
Tündi, köszi! Szívesen adnék kóstolót.:)
Szofi, köszi, megkaptam!:D
Édeskonyha, most én is szívesen megsütném újra.:))
Vicuska, azt nem csodálom, isteni finom a pisztáciás!
Illéskrisz, jobbnál-jobb sütemények vannak benne, én nagyon megörültem a baklava receptnek.:))
Barbi, köszi! Nem fogod megbánni!:)
Fincsi lehet pisztáciával :)
VálaszTörlés