Hozzávalók
- 500 g túró
- 4 tojás
- 100 g búzadara
- 40 g liszt
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 dl tejföl (vagy joghurt)
- 20 g porcukor
Elkészítés
- A tojásokat a túróval, a grízzel és a vaníliás cukorral összekeverjük.
- A masszát 30 percig állni hagyjuk. Ezután a lisztet is hozzákeverjük.
- Teáskanál segítségével galuskákat formálunk a tésztából. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
- A porcukrot összekeverjük a tejföllel, majd leöntjük vele a galuskákat.
Tetszik. :)
VálaszTörlésNagyon guszta, és sokkal egyszerűbb, mint a túrógombóc, nincs vele annyi macera. Nagyon be tudnék most kajálni belőle:)
VálaszTörlésJó kis recept! Én, ha megcsinálom, az uramnak, akkor pirított prézlibe forgatom, mert ő így szereti...De így csupaszon is finom, az biztos!!
VálaszTörlésNekem is tetszik :))
VálaszTörlésHmmmmmmmmmmm
VálaszTörlésMindig van valami jó kis ötleted. Én már most megenném:):))
VálaszTörlésPetra, köszi!
VálaszTörlésTrollanyu, tényleg könnyebb, nem kell azzal bajlódni, hogy mindenképp gombóc alakú legyen. :D
Illéskrisz, én még a túrógombócot is valamikor prézli nélkül eszem. :))
Panna, köszi!
Katuci, csak egyetérteni tudok. Hmmmm...:D
Tücsi, köszönöm!
Kedves Flóra!!!
VálaszTörlésViszem ezt a recepted is,ezek nekem valók!!!Köszi!!!
Nincs mit. :)
VálaszTörlés