Finom lett, éppen annyira érezni benne sütőtök ízét, ami szerintem még jó.
Diópótló helyett persze lehet használni pirított zsemlemorzsát is, csak én most ezt az egyszerűbb megoldást választottam.
Nekem 20-25 db túrógombóc jött ki ekkora mennyiségből.
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 25 dkg sült sütőtökpüré
- 15 dkg búzadara
- 5 dkg porcukor
- 3 tojás
- 5 dkg darált dió vagy diópótló
Elkészítés
- A túrót, a sütőtököt, a búzadarát, a tojásokat, és a porcukrot összekeverjük.
- A masszából gombócokat formálunk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 8 perc alatt kifőzzük őket. Akkor lehet őket kiszedni, amikor feljönnek a víz tetejére.
- A gombócokat a dióban megforgatjuk.
Érdekes recept! Micsoda szín. :))
VálaszTörlésNagyon ötletes a sütőtök felhasználása, nem lehet megunni. Ezt én is elkészítem, ha jönnek az unokák, kíváncsi leszek észreveszik-e??
VálaszTörlésSzép színe van a gombócnak:))
Petra, köszi!
VálaszTörlésTücsi, szerintem észre fogják venni, kicsit érezni lehet benne az ízét. De, ki tudja, lehet, hogy nem? Én is kíváncsi vagyok. :))
Kezdesz elcsábítani a sütőtökös receptjeiddel. Már vettem is egyet :D de először a piskótás sütid sütöm meg..
VálaszTörlésPanna, köszi! Ráadásul a mostani VKF témája a sütőtök, úgyhogy lesz még egy-kettő...:D
VálaszTörlés