Friday, April 19, 2013

Nutellával töltött keksz

A marcipános keksz alapján készült ma ez a finomság. Jó érzés, amikor beleharapsz egy látszólag átlagos kekszbe, és Nutellát találsz a közepén.:D Nagyon finom!
Ha nem akartok maradék tojásfehérjét, el is lehet hagyni a tojássárgáját (ekkor nehezebben nyújtható, morzsalékosabb), vagy bele lehet tenni egész tojást (ilyenkor pedig több liszt kell hozzá kb. 8 dkg-mal, és elég 10 dkg vaj).


Hozzávalók
  • 22 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • csipetnyi só
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • kb. 10 dkg Nutella

Elkészítés
  1. A hozzávalókat összedolgozzuk a Nutella kivételével.
  2. 15 percre hűtőbe tesszük.
  3. Kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és tetszőleges formákat szaggatunk.
  4. A Nutellát kicsit hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd kis golyókat szedünk belőle, amiket ellapogatunk a kiszaggatott tésztadarabok felén. Ezeket lefedjük másik kiszaggatott tésztadarabokkal, és a széleket összenyomkodjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

7 comments:

  1. Huh, imádom a nutellát!! Ez pedig pazarul néz ki! :)

    ReplyDelete
  2. Jajj nekem! Most állhatok neki kekszet sütni! :D

    ReplyDelete
  3. Nahát! Töltött kekszet még nem sütöttem. Ez nagyon finom lehet!

    ReplyDelete
  4. Jaj, de guszták! :) A marcipános és a nutellás változat is irtó fincsi lehet! :)

    ReplyDelete
  5. Áhhh én holnap fogom megcsinálni annyi változtatással, hogy felét kakaós tésztával, és fehér csokikrémmel... már alig várom :)

    ReplyDelete
  6. Örülök, hogy tetszik nektek a keksz! :) Mindennel lehet tölteni, nyugodtan kísérletezzetek, ez a fehér csokis is istenien hangzik!

    ReplyDelete