Tuesday, April 2, 2013

Mandulás praliné

Tökéletes nassolásra, ha egy kis édességre vágyunk, vendégeknek, vagy akár ajándékba, egy szóval megtestesíti azt, amit általában a pralinék és a bonbonok szoktak. Aki nem annyira lusta, mint most én, vonja be csokival, úgy pralinésabb lesz. De így is-úgy is nagyon finom :) Kb. 25 db lesz.


Hozzávalók
  • 15 dkg darált keksz
  • 5 dkg darált mandula
  • 5 dkg porcukor
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 50 ml tojáslikőr
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 3 ek kakaópor

Elkészítés
  1. A kekszet, a mandulát, a porcukrot, a tojáslikőrt összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat.
  2. A fehér csokit megolvasztjuk, a kekszes masszához adjuk, és az egészet összegyúrjuk.
  3. Kézzel kisebb téglalapokat formázunk, amiket meghempergetünk kakaóporban. Hűtőbe tesszük.

7 comments:

  1. húúúúúú, de jól néznek ki. :) Tojáslikőr helyett mit javasolsz?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akármilyen másik likőrt! Ha alkoholmentesre szeretnéd kávé, vagy tej.:)

      Delete
  2. Ej,de ráóhajtottam! De sajnos nincs itthon semmiféle kekszem, de egyszer biztos megcsinálom!

    ReplyDelete
  3. Húúúú, ez de jól hangzik! Zseni vagy!

    ReplyDelete
  4. A hozzávalókat látva, csak finom lehet!

    ReplyDelete
  5. Milyen egyszerű a hozzávalók listája, talán van is mindig otthon minden hozzá. Jó lesz megjegyezni. Nagyon guszta!

    ReplyDelete
  6. Marisz, azt nem is írtam bele a receptbe, én sima háztartási keksszel csináltam, de lehet valami győri édes féleséggel még finomabb lenne.:)

    Dina, köszi!:D

    Márti, valóban az.:)

    Illéskrisz, köszönöm! Tényleg egyszerű a lista, talán tojáslikőr nincs mindig, de azt meg lehet helyettesíteni!

    ReplyDelete