2013. április 20., szombat

Narancsos madeleine

Még egy süti készült a mostani Blogkóstolóra, ezúttal a narancsos madeleine-t választottam Flower receptes ládikájából. Csokival vagy nélküle is finom. És a díszítésnek csak a képzelet szab határt. :)



Hozzávalók
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 tojás
  • fél ek sütőpor
  • 3 ek narancslé
  • 1 narancs reszelt héja
  • kb. 6 dkg étcsokoládé

Elkészítés
  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vajat, a reszelt narancshéjat, és a narancslét. Hűtőben félórát pihentetjük.
  2. 12 madeleine formában eloszlatjuk a masszát.
  3. Az étcsokoládét megolvasztjuk, és belemártjuk a sütik végét. (Én díszítésnek tettem rá szív alakú szórócukrot is.)
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

4 megjegyzés:

  1. De gyönyörűek, olyan kis elegáns sütemény, nagyon tetszik:) Be kell szereznem formát hozzá:)

    VálaszTörlés
  2. DE szép:) Nagyon ügyes vagy:) Én még sosem ettem ilyen sütit, de hamarosan fogok, mert nyertem egy adaggal képzeld:)

    VálaszTörlés
  3. Trollanyu, örülök, hogy tetszik! Én is csak nemrég vettem formát hozzá.

    Kati, köszi, kíváncsian várom a te sütijeidet! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek lettek! Örülök, hogy játszottál!

    VálaszTörlés