Monday, April 15, 2013

Hangyaboly

A Blogkóstoló 8. fordulójának háziasszonya Hani, az Ízemlékek blog írója. Nekem Flower receptes ládikája jutott, aminek nagyon örültem, hiszen Flower blogját már régóta olvasom. Van egy csomó elmentett receptem tőle, nehéz volt eldönteni, hogy melyiket válasszam. Végül a hangyabolyt sütöttem meg, de nem kizárt, hogy még egy másik is elkészül a megadott határidőig.:) Egyszerűen elkészíthető, finom süti, aminek az alapanyagai mindig megtalálhatóak otthon.


Hozzávalók
  • 2 tojás
  • 125 g liszt
  • 100 g porcukor
  • 100 g vaj
  • fél cs sütőpor
  • fél cs tortadara (50 g)

Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a sütőport, a lisztet, és egyneművé keverjük.
  3. A fehérje habot óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába, majd beleöntjük a tortadarát, és összekeverjük. Egy 12x25 cm-es, sütőpapírral bélelt formába öntjük.
  4. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.

4 comments:

  1. Nagyon guszta finom sütemény lehet! Most azon gondolkodom hogy van egy hasonló süteményem de annak nem ez a neve abba is tortadara kell és annak is nagyon finom könnyü tésztája.

    ReplyDelete
  2. Foglalkoztatott hogy mi a neve ? Megtaláltam tejfölös csodabogár.

    ReplyDelete
  3. Nagyon jó lehet! Szerintem ez a tészta akár muffinnak is süthető.

    ReplyDelete
  4. Hmm, nagyon jó kis recept, már láttam párszor, de jó, hogy újra emlékeztettél rá, hogy megsüssem...:)

    ReplyDelete