2013. április 20., szombat

Zabfalatok

A Győri Édes zabfalatok házi változata, csak jóval finomabb, és gazdaságosabb. Megéri elkészíteni! :) Nyugodtan lehet variálni, kókuszreszeléket keverni bele, csokival bevonni az alját, stb. A receptet a NoSaltyn találtam.


Hozzávalók
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg darált zabpehely
  • 15 dkg cukor
  • 17 dkg vaj
  • 0,5 tk sütőpor
  • 1 tojás

Elkészítés
  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges nagyságú korongokat szaggatunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

3 megjegyzés: