A receptet a NoSaltyn találtam.
És van egy kis hírem a cukrász szakmai gyakorlatomról is. :) Most pénteken kezdtem az Édes-Gyömbér Cukrászdában. Egy kisebb cukrászda, nagyon kedves mindenki, egyelőre nyilván még nem csináltam nehéznek számító dolgokat, de pl. vakszoltam, sós sütit pakoltam, mosogattam, elvágtam a képviselőfánkokat, és hordtam az alapanyagokat. Izgalmas volt így előszörre.:)
- 2 alma
- 50 g liszt
- 45 g cukor
- 40 g vaj
- 2 dl tej
- 2 tojás
- fahéj
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és robotgépben pürésítjük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A tejet felforrósítjuk.
- Megolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a lisztet, és habverővel csomómentesre keverjük. A tejet hozzáöntjük, és elkeverjük.
- Hozzáadjuk az almapürét, a cukrot, a tojások sárgáját, a fahéjat, és összekeverjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához adjuk.
- A formákat kikenjük vajjal, megszórjuk cukorral, majd beleöntjük a masszát.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük.
Nagyon guszta és finom lehet! Érdekes valahogy az ilyen édesség eddig elkerült vagy én nem figyeltem fel rá, pedig nagyon finom lehet. Egyszer kipróbálom, ebből a mennyiségből mennyi formára való volt?
VálaszTörlésGondolom azért később a cukrászdában más feladatokat is kapsz ami szakmai téren segít. Addig is kitartás gyűjtsed az infókat és remélem megosztod velünk.:)
Szuper ez a recept, nekem is vannak hasonló formáim de elég ritkán használom őket. Örülök, hogy megkezdted a gyakorlatot, biztosan hamarosan komoly feladatokkal ellátva bedobnak a mély-vízbe! m sokszor beszámolsz majd, hogyan alakul a gyakszi! :)
VálaszTörlésÉva, ha jól emlékszem 4 formába töltöttem bele. Azóta voltam már, és több feladatot kaptam, mint legutóbb.:) Majd még írok róla.:)
VálaszTörlésTeller-cake, jönnek még beszámolók!:)