Tuesday, February 21, 2012

Marcipánnal töltött keksz

A receptet Kiskuktánál találtam, már legalább egy éve, de azóta többször is elkészült, mert nagyon finom. Legalábbis aki szereti a marcipánt, annak tuti ízlene. Én nagyon szeretem.:)
Nekem 18 db keksz lett belőle, nagyobb méretű szaggatókkal.


Hozzávalók
  • 22 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • csipetnyi só
  • 2 dkg kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg marcipán

Elkészítés
  1. A hozzávalókat összedolgozzuk a marcipán kivételével.
  2. 15 percre hűtőbe tesszük.
  3. Kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és tetszőleges formákat szaggatunk.
  4. A marcipánt kinyújtjuk, és kisebb szaggatóval kiszaggatjuk.
  5. A kiszaggatott tésztadarabokra marcipánt teszünk, majd lefedjük másik kiszaggatott tésztadarabokkal, és a széleket összenyomkodjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

9 comments:

  1. Na akkor nekem nagyon bejönne, mert imádom a marcipánt! Nagyon jól néz ki keksz lététre!!! :)

    ReplyDelete
  2. Én is nagy marcipánkedvelő vagyok:) Nagyon klassz ez a keksz.

    ReplyDelete
  3. Marcipánt annyira nem, de a kekszeket szeretem :)

    ReplyDelete
  4. Én igen! Gurítasz párat? :DDD

    ReplyDelete
  5. Barbi, így kettévágva amúgy jobb, mint egészben, úgy kevésbé guszta. De hát a marketing...:D

    Trollanyu, Lilla, Bors and Pepper köszönöm!

    Kati, nekem is.:)

    Panna, hogyhogy nem szereted a marcipánt?:DD

    Petra, már gurítom is.:D

    ReplyDelete
  6. Isteni lehet a marcipánnal, amit nagyon szeretek.:))

    ReplyDelete