(Legközelebb teljes kiőrlésűvel is kipróbálom.)
Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 kk só
- 0,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
A töltelékhez:
- 12 dkg reszelt sajt
- 12 dkg sonka, apró kockákra vágva
- 3 ek tejföl
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetjük, amíg a tölteléket összekeverjük.
- A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd kezünkkel kicsit kinyújtjuk őket. A közepükre halmozunk 2-2 evőkanál tölteléket. A tészta széleit összefogjuk, batyuvá formáljuk, majd kb. 12 cm átmérőjű körré lapítjuk.
- Forró serpenyőben kb. 3-3 perc alatt oldalanként megsütjük, és melegen tálaljuk.
Micsoda neve van ? Nagyon finom lehet és könnyen elkészíthető, majdnem olyan mint egy lángos tészta! Sort kerítek rá hogy kipróbáljam biztosan finom jó laktató egy kis valamilyen leves után pont elég.
VálaszTörlésEzt muszáj lesz vacsorára elkészítenem valamelyik nap! Majd jelzem, hogy sikerült! Tök jól néz ki!!
VálaszTörlésNagyon tetszik nekem is , főleg, hogy nem kell sütő hozzá:D Kipróbálom ez már biztos!!
VálaszTörléshu ez nagyon jol nez ki daralt hussal is jo lehet nem? (nincs itthon sonka)
VálaszTörlésHú ez nagyon jól hangzik, ezt ki kell próbálnom. Köszö, hogy megosztottad velünk.
VálaszTörlésAzt hiszem, hogy én is csatlakozom a kipróbálók közé...:) Nagyon helyes kis batyuk!
VálaszTörlésTudtam, hogy már láttam valahol:-) Akkor Szabinánál is megcsodáltam, be is terveztem, de elmaradt. Pedig annyira guszta! Most már nem tudok ellenállni neki!
VálaszTörlésNagyon jól sikerült!
VálaszTörlésHű, de jól néz ki :)
VálaszTörlésÉn már akkor kinyomtattam magamnak, látom nemhiába, mert most is nagyon jól néz ki!! :D
VálaszTörlésÉva, a lángosnál még jobb is, mert nem kell olajban sütni.
VálaszTörlésTeller-cake, akkor majd várom visszajelzésedet!:)
Tündi, remélem ízleni fog!
Brigi, persze, hogy lehet darált hússal is. A tölteléket nyugodtan variáld kedved szerint.:))
Mrita, nincs mit:))
Lilla, köszi!
Gerdi, én is csak második látásra mentettem el a receptet Szabinánál, pedig már a NoSaltyn is tetszett.:)
Wanna, köszönöm!
Panna, köszi!
Barbi, szerintem sem hiába.:D
Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni én is!
VálaszTörlésRemélem ízleni fog neked/nektek is!:)
TörlésNagyon finom szendvics féle, tök fincsi lehet! Tetszik!
VálaszTörlésKöszi! Valóban finom.:))
TörlésSzia! Köszönöm a receptet! Ugyan vasárnap reggelig kellett várni, hogy összeszedjem a bátorságom, hogy úgy kezdjem a reggelt, hogy begyúrjak egy adag tésztát, de totálisan megérte és tapasztalatból mondhatom, hogy mégcsak nem is több macera egy rántottánál:)
VálaszTörlésSzia! Nincs mit, örülök, hogy összeszedted a bátorságod! Tényleg nem sok idő elkészíteni, és nagyon finom, úgyhogy megéri.:))
TörlésKata
VálaszTörlésKerestem volna tartalmasabb tölteléket, sikertelenül. Valaki tudna ötletet adni?
Ehhez mit szólsz?: http://florakonyha.blogspot.com/2012/01/bolognai-taskak.html
TörlésÉn tejföl-hagyma-fokhagyma-sonka-bacon-reszelt sajt-kukorica töltelékkel készítettem. Ízlett a családnak.
Törlésén ezt ma kipróbáltam a maradék húsvéti sonkával, úgyhogy a tapasztalat: szuper gyors, és szuper finom! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett!:)
TörlésÉs jó, hogy olaj sem kell hozzá, nem?
Én ma találtam meg ezt a receptet egy újságban és el is készült. Osztatlan siker volt mindenkinél!
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett.:) Igen, én küldtem be az újságba.:)
TörlésRemek!!!
VálaszTörlésOlvasom,hogy sokan kiprobáltátok a receptet,és még finom is volt,
VálaszTörlésLángosként töltetlenül,tetején sajttal,fokhagymával,és tejföllel,nem rontana az eredeti recepten,vagy nem illik ez a tetejére??