Tuesday, February 28, 2012

Pupusas

Szabinánál találtam a receptet (egyébként korábban a NoSaltyn is szemeztem vele). El Salvador nemzeti étele, eredetileg masa harinából (speciális kukoricaliszt) készítik, de a körülményekre való tekintettel ezt én is felcseréltem sima liszttel.:D Ennek ellenére nagyon finom lett.
(Legközelebb teljes kiőrlésűvel is kipróbálom.)



Hozzávalók

A tésztához:
  • 30 dkg liszt 
  • 1 tk sütőpor 
  • 1 kk só 
  • 0,5 dl olaj 
  • 1,5 dl víz

A töltelékhez:
  • 12 dkg reszelt sajt 
  • 12 dkg sonka, apró kockákra vágva 
  • 3 ek tejföl

Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetjük, amíg a tölteléket összekeverjük. 
  2. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd kezünkkel kicsit kinyújtjuk őket. A közepükre halmozunk 2-2 evőkanál tölteléket. A tészta széleit összefogjuk, batyuvá formáljuk, majd kb. 12 cm átmérőjű körré lapítjuk.
  3. Forró serpenyőben kb. 3-3 perc alatt oldalanként megsütjük, és melegen tálaljuk.

26 comments:

  1. Micsoda neve van ? Nagyon finom lehet és könnyen elkészíthető, majdnem olyan mint egy lángos tészta! Sort kerítek rá hogy kipróbáljam biztosan finom jó laktató egy kis valamilyen leves után pont elég.

    ReplyDelete
  2. Ezt muszáj lesz vacsorára elkészítenem valamelyik nap! Majd jelzem, hogy sikerült! Tök jól néz ki!!

    ReplyDelete
  3. Nagyon tetszik nekem is , főleg, hogy nem kell sütő hozzá:D Kipróbálom ez már biztos!!

    ReplyDelete
  4. hu ez nagyon jol nez ki daralt hussal is jo lehet nem? (nincs itthon sonka)

    ReplyDelete
  5. Hú ez nagyon jól hangzik, ezt ki kell próbálnom. Köszö, hogy megosztottad velünk.

    ReplyDelete
  6. Azt hiszem, hogy én is csatlakozom a kipróbálók közé...:) Nagyon helyes kis batyuk!

    ReplyDelete
  7. Tudtam, hogy már láttam valahol:-) Akkor Szabinánál is megcsodáltam, be is terveztem, de elmaradt. Pedig annyira guszta! Most már nem tudok ellenállni neki!

    ReplyDelete
  8. Én már akkor kinyomtattam magamnak, látom nemhiába, mert most is nagyon jól néz ki!! :D

    ReplyDelete
  9. Éva, a lángosnál még jobb is, mert nem kell olajban sütni.

    Teller-cake, akkor majd várom visszajelzésedet!:)

    Tündi, remélem ízleni fog!

    Brigi, persze, hogy lehet darált hússal is. A tölteléket nyugodtan variáld kedved szerint.:))

    Mrita, nincs mit:))

    Lilla, köszi!

    Gerdi, én is csak második látásra mentettem el a receptet Szabinánál, pedig már a NoSaltyn is tetszett.:)

    Wanna, köszönöm!

    Panna, köszi!

    Barbi, szerintem sem hiába.:D

    ReplyDelete
  10. Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni én is!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Remélem ízleni fog neked/nektek is!:)

      Delete
  11. Nagyon finom szendvics féle, tök fincsi lehet! Tetszik!

    ReplyDelete
  12. Szia! Köszönöm a receptet! Ugyan vasárnap reggelig kellett várni, hogy összeszedjem a bátorságom, hogy úgy kezdjem a reggelt, hogy begyúrjak egy adag tésztát, de totálisan megérte és tapasztalatból mondhatom, hogy mégcsak nem is több macera egy rántottánál:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia! Nincs mit, örülök, hogy összeszedted a bátorságod! Tényleg nem sok idő elkészíteni, és nagyon finom, úgyhogy megéri.:))

      Delete
  13. Kata

    Kerestem volna tartalmasabb tölteléket, sikertelenül. Valaki tudna ötletet adni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhez mit szólsz?: http://florakonyha.blogspot.com/2012/01/bolognai-taskak.html

      Delete
    2. Én tejföl-hagyma-fokhagyma-sonka-bacon-reszelt sajt-kukorica töltelékkel készítettem. Ízlett a családnak.

      Delete
  14. én ezt ma kipróbáltam a maradék húsvéti sonkával, úgyhogy a tapasztalat: szuper gyors, és szuper finom! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy ízlett!:)
      És jó, hogy olaj sem kell hozzá, nem?

      Delete
  15. Én ma találtam meg ezt a receptet egy újságban és el is készült. Osztatlan siker volt mindenkinél!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy ízlett.:) Igen, én küldtem be az újságba.:)

      Delete
  16. Olvasom,hogy sokan kiprobáltátok a receptet,és még finom is volt,
    Lángosként töltetlenül,tetején sajttal,fokhagymával,és tejföllel,nem rontana az eredeti recepten,vagy nem illik ez a tetejére??

    ReplyDelete