Friday, February 17, 2012

Mogyoróvajas brownie

Bocsi, ha már unjátok a brownie-t, de sajnos a kedvenceim közé tartozik, és még sok ötletem van, hogy mivel lehet feldobni, variálni. :D
Ez lett a nemrég készült mogyoróvaj nagy részéből. :)) Isteni finom, a mogyoróvaj sós íze, és a brownie tömény édessége nagyon összepasszol.
Egyébként az ötletet Dr. Pepper adta, viszont a bevált brownie tésztámról megint nem tudtam lemondani...:D
A tepsi mérete: 20x30 cm


Hozzávalók
  • 190 g + 50 g vaj 
  • 190 g étcsokoládé 
  • 3 tojás 
  • 1 cs vaníliás cukor 
  • 250 g + 50 g cukor 
  • 110 g liszt 
  • 1 kk só 
  • 200 g mogyoróvaj

Elkészítés
  1. 190 g vajat és a csokit összeolvasztjuk. 
  2. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a vaníliás cukorral, és 250 g cukorral.
  3. Ha a csokis massza lehűlt, belekeverjük a tojásos masszát, majd a lisztet, és a sót. 
  4. A mogyoróvajat összekeverjük 50 g vajjal és 50 g cukorral. 
  5. A csokis masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd rákanalazzuk a mogyoróvajas masszát, és kanállal belekeverjük. 
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.

9 comments:

  1. Nem vagyok nagy browni rajongó, de ebből legalább egy kockát megbírnék enni. Nagyon guszta !

    ReplyDelete
  2. Már alig várom, hogy bekössék a tűzhelyünket hétfőn, és süthessek, a recepted az elős között lesz a tesztelés során...:)

    ReplyDelete
  3. Én nem unom a barnácskát, nagyon finom süti. Rég csináltam pedig szeretjük. Így megbolondítva nagyon különleges lehet!

    ReplyDelete
  4. Nem unom, pedig van amelyik nem jön be annyira, ezt viszont megkóstolnám mindenféle unszolás nélkül is!! :))

    ReplyDelete
  5. A mogyoróvaj elkészült, de hogy ilyen csábító ötletet adj hozzá... Muszáj lesz megcsinálnom. :)

    ReplyDelete
  6. Éva, köszi!

    Lilla, köszi a megtiszteltetést!:) Remélem ízleni fognak!

    Illéskrisz, valóban különlegesebb, mint a sima, persze nem tudnám eldönteni, melyik a finomabb. :)

    Panna, köszi!:D

    Barbi, nekem eddig mindegyik nagyon bejött, egy kivételével. Múltkor csináltam egy gesztenyéset. Igaziból az is finom lett, csak a sütési idő alatt megszáradt a gesztenyepüré, és senki nem mondta volna meg, hogy gesztenye volt...

    Petra, remélem a mogyoróvaj jól sikerült! És ez is ízleni fog!:))

    ReplyDelete
  7. Receptkeresés közben akadtam rá erre a receptre. Az elmúlt pár napban már kétszer is elkészítettem, olyan kelendő volt a család részéről.. :) Tehát nagyon finom sütemény! :)) Nagyon köszönöm a receptet!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nincs mit, örülök, hogy ízlett!:)

      Delete